Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung: "De får jaga på varandra" 

ÖSK-tränaren Peo Ljung gav tre nya spelare chansen från start mot Ängelholm. Det gav tre poäng och viktiga signaler till truppen.
– När denna säsong är över kommer alla spelare att ha varit involverade. Det är jag helt övertygad om, säger han.

Annons

Kvällen före match svullnade Ilir Berishas ena knä upp. Efter uppvärmningen togs beslutet att vila mittbacken. Det ledde till att Ayanda Nkili drogs ner och Emil Berger plockades in på mittfältet.

– Han skötte sig bra. Vi försöker spela ett spel som gör våra spelare så bra som möjligt. Och Emil har sin styrka i långa bollar och spelvändningar, då använder vi dem, förklarar ÖSK-tränaren.

Säsongsdebut från start gjorde även yttern Marcus Astvald och anfallaren Peter Samuelsson.

– Vi vet vi har kort tid mellan matcherna och Peter har stått och frustat ett tag vid sidan och visat han vill in. Den sista tiden har han också gett bra formbesked.

– Det fattades kanske lite bolltouch. Ändå är jag nöjd med att vi kunde sätta honom på banan. Det kommer hålla honom skarp framöver.

Beslutet innebar att Shpetim Hasani, också en stark huvudspelare, fick inleda på bänken medan mer djupledslöpande Alhassan Kamara tog den andra platsen på topp.

– Vi har diskuterat att spela både Shpetim och Peter samtidigt. Men i den här matchen ville vi behålla möjligheten att sticka in bollar i djupled, en annan dag kan det bli ett annat val, säger Peo Ljung.

Om Marcus Astvalds insats säger han:

– Han gör ett dugligt arbete. Kanske hade jag hoppats det skulle lossna lite mer. Han jobbar på bra men har inte nått sin nivå riktigt fullt ut än. Det var ändå viktigt han får spela. Och med facit i hand, när vi sitter här efteråt med tre poäng, kan man tycka allt blev bra.

Var det här ett sätt att hålla hela truppen alert?– Ja, vi har i år en mindre trupp. Därför har vi gått ifrån att spika matchtruppen tidigt i veckan. Vi ger inte spelarna laget förrän en och en halv timme före match just för att få ut så mycket som möjligt av träningsveckan. Vi har ett talangfullt lag med ambitioner. Det sista man kan krama ur gör vi med en skarp konkurrenssituation.

Redan på måndag spelar ÖSK borta mot Brage.

– Hur det blir med laget då får vi se. De får jaga på varandra och visa vem som vill spela, ler Peo Ljung och tillägger:

– När denna säsong är över kommer alla spelare att ha varit involverade. Det är jag helt övertygad om.

Noterbart från läktaren var att anfallaren Alhassan Kamara haltade betänkligt flera gånger under matchen.

– Vi såg samma sak och frågade hur det var. Men han gav klartecken, då körde vi vidare.

ÖSK vann utan att spelmässigt imponera.

– Någonstans visar det ändå att vi börjar skaffa oss erfarenhet. Vi orkar mala på och har tålamod. Vi forsätter spela en fotboll som leder till chanser och till slut kommer det där målet, säger Peo Ljung.

Och med bara ett måls ledning blev det några farliga lägen för skåningarna att kvittera på tilläggstid.

– Det är imponerande att Oscar kan hålla fokus i målet fram tills han ska göra sina matchavgörande räddningar, det är jätteskönt för oss.

Men förmågan att döda en match tidigt saknas ännu?– Det handlar mycket om mittfältet och det är den lagdel där vi har mer talang än erfarenhet. De håller på att skaffa den. Vi får vara nöjda med att vi lyckas med uppdraget, dra poängen i land.

Mer läsning

Annons