Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moberg om ÖSK-debuten: "Kul vara igång"

Han gjorde ÖSK-debut mot Brage med kaptensbindeln runt armen.
- Kul att vara igång med matcherna, säger mittbacken Erik Moberg.

Annons

Nyförvärvet från Åtvidaberg är ett av de mer etablerade namnen som anslutit till årets ÖSK-trupp. Efter sex år i Åtvidaberg, som inneburit spel i både superettan och allsvenskan, ska han nu försöka etablera sig i ÖSK:s mittförsvar. I säsongsöppningen mot Brage spelade han första halvlek med unge Anton Westerlund bredvid sig.

- För mig är allt nytt. Därför spelar det inte så stor roll vem jag spelar med nu. Jag håller på att lära känna alla och hur de rör sig på planen, säger han.

ÖSK vann matchen med 1-0 efter det att Daniel Gustavssons inlägg styrts i mål av Bragebacken Gustav Sundström bakom provspelande målvakten Peter Rosendal med ett förflutet i Örebro. Erik Moberg och övriga backlinjen sattes aldrig på några större prov. Men 27-åringen med rötterna i Motala hann visa prov på spelförståelse och ett ganska snabbt löpsteg för att vara mittback.

- Det gick väl helt okej. Vi är ju inte direkt formtoppade nu. Men det var kul att spela match. När matcherna är igång brukar det gå väldigt snabbt fram till seriestarten, säger Erik Moberg.

Vad tycker du om motståndet?- De bjöd upp till dans även om det märks att Brage tappat mycket folk sedan förra året. Vi borde gjort några fler mål bara. Vi skapade en del i både första och andra halvlek.

Efter ett par månader med ny omgivning känner han sig redan hemtam med mycket. Delvis för att han tidigare studerat ett par år på Universitetet.

- Även om det mest varit träning vet jag ju hur stan ser ut. Jag trivs jättebra här med både Örebro och grabbarna i laget.

Däremot har han märkt en stor skillnad på försäsongen jämfört med åren i Åtvidaberg.

- ÖSK har en väldigt duktig fystränare i Jimmy Högberg. Han brinner verkligen för sin uppgift och jag har fått prova på många nya övningar.

Och redan om en vecka bär det av till Portugal för spel i Atlantic cup mot internationellt motstånd.

- Det blir tre bra matcher, det är roligt när det också gäller något. Och det ska bli skönt att slippa den här kylan, säger Erik Moberg.

Mer läsning

Annons