Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moberg: "Snabbaste vägen till Europa"

Seger och med det en avgörande match mot Gefle på söndag för ÖSK. Lagkaptenen Erik Moberg var nöjd efter segern mot Dalkurd.– Tre oerhört viktiga poäng, säger Moberg.

Annons
Erik Moberg

Poängtappet mot Varberg var en missräkning och gav ÖSK kniven mot strupen borta mot Dalkurd i går. Men ÖSK tog sista chansen och vann med matchens enda mål.

– Vi är tvungna att vinna de två sista matcherna så det här betydde jättemycket. Skönt att hålla nollan igen, försvarsspelet var mycket bättre den här gången.

Vad framför allt gör ni bättre?

– Det är över hela planen. Vi är resoluta i duellspelet. Det kan kanske se lite lojt ut ibland, men det var stor skillnad mot förra matchen.

Moberg bildade mittbackspar med Eidur Sigurbjörnsson lagkaptenen gladdes åt islänningens insats.

– Han var stabil och har varit duktig hela försäsongen. Det ser bra ut. Ayanda (Nkili) har också gjort det bra tidigare. Tuff konkurrens.

Gårdagens vinst ger ÖSK en avgörande match hemma mot Gefle på söndag. Och Moberg gillar Svenska cupens upplägg.

– Det här är bättre än vanliga träningsmatcher. Nu spelar vi om poäng. Dessutom är ju Svenska cupen den snabbaste vägen ut till Europa. Vi tar det på fullaste allvar. Därför var det oerhört skönt att vinna. Tre oerhört viktiga poäng, säger Moberg.

Mer läsning

Annons