Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Almebäck såld

ÖSK säljer Michael Almebäck, 23, till belgiska Club Brügge.
Nu är det helt klart att backstjärnan lämnar ÖSK den 1 juli för, enligt uppgifter till NA, 550 000 euro.
– Vi är nöjda med affären, men går inte ut med beloppet, säger Magnus Sköldmark, som är ansvarig för ÖSK:s spelarförsäljningar.   

Annons
Michael Almebäck är nu helt klar för Club Brügge.

NA kunde på fredagen berätta att ÖSK kommit ett steg närmare den belgiska ligafyran i sina förhandlingar. Brügge var den enda klubb som var kvar i racet om Michael Almebäck. Vid 18.30-tiden på onsdagen kom det sista pappret in till ÖSK som bekräftade affären. Då hade ÖSK väntat sedan tisdagen på att den sista pusselbiten skulle läggas.

Magnus Sköldmark har drivit ÖSK:s förhandlingar men är fåordig kring detaljerna som täcker övergångssumma och tänkbar vidareförsäljningsklausul i fyraårskontraktet.

Enligt uppgifter till NA får ÖSK 550 000 euro för Almebäck. Kommentar?– Det är inget som vi går ut med.

Är du nöjd med summan ni får?– Vi är nöjda med övergången och tycker att summan blev bra. Brügge har varit väldigt professionella under förhandlingarna. De visade ett tidigt intresse och har scoutat "Micke" väl. Jag har själv träffat två representanter på Behrn arena. 

Finns det en vidareförsäljningsklausul i kontraktet?

 – Det är inte heller något som jag vill gå in på. Det råder en sekretess mellan klubbarna.

Kommer ni att aktivt leta efter en ersättare till Almebäck?– Vi är oerhört nöjda med truppen som vi har. Och rekryteringen av Patrik Haginge var en del av den här beredskapen. Han var en back up-plan. Men vi får se hur vi agerar när fönstret öppnas i augusti igen. 

Vad betyder den här affären för ÖSK?– För det första är det jätteroligt för "Micke" att han får den här chansen. Det är han verkligen värd. Sedan betyder det så klart mycket för ÖSK som klubb. Vi visar att vi är en stark och attraktiv klubb. Att vi byggt upp en bra fotbollsmiljö för spelare som både är i klubben och som kommer till den. Att det går att ta sig vidare ut i Europa här ifrån. Jag tror att det här kommer att bli en riktig energikick för spelarna i truppen.

Bara fyra allsvenska matcher kvarMichael Almebäck blev en jättesensation när han inför 2009 års säsong kom på provträning till ÖSK. Han hade då haft problem med luftrören och inte lyckats ta en permanent plats i Brommapojkarna. Almebäck erbjöds ett korttidskontrakt i ÖSK. Ett kontrakt som förlängdes under den succéartade våren, som sedan gav spel i både U21- och A-landslaget.

Nu är Michael Almebäck inne på sina sista matcher med ÖSK. Just nu är bortamatchen mot Mjällby den 26 juni Almebäcks sista i ÖSK.

– Går vi vidare till semifinal i svenska cupen spelas den i så fall den 29:e juni. Så det vore roligt om "Micke" fick avsluta där i stället, säger Magnus Sköldmark.

Läs mycket mer om övergången i torsdagens NA, papperstidningen!

Almebäck i ÖSK

Född: Den 4 april 1988.

Längd: 184 centimeter.

Vikt: 84 kilo.

Antal matcher i ÖSK 2011: 10 (alla från start).

Antal matcher i ÖSK 2010: 28 (alla från start).

Antal matcher i ÖSK 2009: 28 (alla från start).

Mål: 0.

Varningar: 13.

Tröjnummer: 19.

Tidigare klubbar: Brommapojkarna och Ängby IF.

Aktuell som: Blev på onsdagskvällen helt klar för belgiska ligafyran Brügge. Flyttar den 1 juli.

Mer läsning

Annons