Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se förlusten för ÖSK i genrepet

(Uppdaterad 22.45)
ÖSK förlorade genrepet inför omstarten av allsvenskan.
Torsk mot Djurgården med 1-2 (0-2)
ÖSK:s mål gjordes av Marcus Astvald i början av den andra halvleken.

Annons
ÖSK:s Patrik Haginge med bollen.

Klicka här för att se målen i din mobiltelefon!

ÖSK inledde matchen piggt och skapade flera chanser under den första halvtimmen. Laget fick till ett bra anfallsspel –och stundtals såg det riktigt lovande ut. Men istället för en ÖSK-ledning kunde Sebastian Rajalakso göra 1-0 för blåränderna i den 40:e minuten efter att han fintat ner Jonas Sandqvist i ÖSK-målet. Och bara fyra minuter senare utökade Petter Gustafsson till 2-0 efter att ha prickskjutit.

Men ganska snabb

t, i den 54:e minuten, reducerade ÖSK till 1-2 genom Marcus Astvald efter ett klassmål. Boris Lumbana slog en strålande passning från mitten med Astvald sprang i djupled och i steget placerade han in bollen till vänster om Tommy Vaiho i Dif-målet. Men närmare än så kom inte ÖSK i genrepet inför omstarten av allsvenskan - där Gais väntar.

Tränaren Per-Ola Ljung var ändå nöjd efter matchen.

– Fotboll är ett fascinerande spel där inte alltid det bästa laget vinner. Detta var en sån kväll enligt mitt sätt att se det. Men det känns som vi är på rätt väg. Den här prestationen var snäppet bättre än de två tidigare matcherna, säger Ljung.

Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: ÖSK–Djurgården, genrep inför den allsvenska omstarten. Var: Trängens IP, Örebro.

När: I kväll klockan 18.00.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Läget i laget: William Atashkadeh, Mohammed Saeid och Armend Alimi missar matchen på grund av skador. I övrigt är hela truppen tillgänglig utom Ahmed Yasin som för tillfället spelar arabiska mästerskapen med Iraks landslag.

Noterat från onsdagsträningen 1: EM-febern har nått även ÖSK-laget. Magnus Wikström testade en Pirlo-staff mot Tomer Chencinski. Som dock stod kvar och räddade hur enkelt som helst: ”Jag visste att du skulle försöka med det där”, sa han till ÖSK-kaptenen och skrattade.

Noterat från onsdagsträningen 2: Bäst av alla på träningen var Boris Lumbana. Han var i elektrisk form och lyckades med allting. Inklusive ett par drömmål under skottövningarna. Blir det här hans höst?

Trolig startelva (4–4–2): Sandqvist – Anttonen, Berisha, Wikström, Wowoah – Bamberg, Grahn, Berger, Rama – Astvald, Haddad.

Mer läsning