Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK kan möta ryska mästarna

Roman Abramovitjs stjärnbygge och de ryska mästarna som slog Barcelona på Nou Camp.ÖSK spetsar försäsongsträningen – genom att möta Champions league-lag i Spanien.

Annons
Ryska storlaget Rubin Kazan besegrade Zlatans Barcelona i höstas. Nu kan ÖSK möta de ryska mästarna under träningslägret i Spanien.

– Inga motstånd är för svåra. Vi behöver erfarenheten om vi vill ut i Europa, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Boströms trestegsraket sett till försäsongsupplägget når nya höjder nästa månad. Det är då som ÖSK åker på träningsläger en vecka till Nerja på den spanska solkusten. Där fortsätter ÖSK-tränarens upplägg med tuffare försäsongsmotstånd för varje säsong han varit i klubben.

– Första året hade inte spelarna riktigt självförtroendet och var inte inkörda i det nya systemet. Så då mötte vi mest division 1-lag.

– Förra året hade vi fått mer självförtroende efter den lycksosamma hösten och då mötte vi mycket tuffare motstånd.

– Nu märker vi att lag som AIK och Elfsborg tycker att vi är bra och de ringer och frågar om de får möta oss. Det har hänt något med ÖSK. Och vi tycker själva att vi mår bra av att spela mot internationella lag. Än är det inte klart vilka av de här lagen vi får möta i Spanien. Men jag hoppas att det blir två Champions league-lag, säger Sixten Boström.

Frågan ligger just nu hos motståndarna. Skulle Boström få igenom sina önskemål väntar ryska Champions league-lagen CSKA Moskva och Rubin Kazan på försäsongsslägret.

Knockade Barcelona

CSKA Moskva är laget som ryske miljardären Roman Abramovitj genom sitt oljebolag Sibneft investerat stora pengar i. Kända spelare är bland andra Ivica Olic, Rolan Gusev och jättetalangen Igor Akinfejev.

Rubin Kazan är sensationslaget som knockade Barcelona i ett blixtrande tempo och vann med 2–1 på Nou Camp i Champions league-gruppspelet i slutet av oktober. Klubben är ryska mästare både 2008 och 2009.

– Det finns inga motstånd som är för svåra. Det gäller att komma dit utvilade. Skulle det bli så att vi inte får låna bollen så får vi dra nytta av den situationen också. Har vi som mål att spela internationella matcher någon dag så är det bra att börja känna på det redan nu, säger Sixten Boström.

Börjar mot Åtvidaberg

Under höstens allsvenska var ÖSK länge med och nosade på fjärdeplatsen som innebär spel i Europa.

Laget slutade till slut sexa – fem poäng bakom Kalmar som knep den sista Europa-biljetten.

ÖSK inleder årets rekordtidiga allsvenskan redan måndagen den 15 mars hemma mot nykomlingen Åtvidaberg. Åtvid som ÖSK för övrigt möter på Behrn arena nästa fredag.

ÖSK:s försäsong

22 januari: Åtvidaberg (h).

30 januari: Elfsborg (b).

5 februari: Häcken (b).

12 februari: AIK (försäsongsturnering i Finland).

14 februari: Tampere (försäsongsturnering i Finland).

16–23 februari: Två matcher mot ryska topplag (försäsongsläger i Nerja, Spanien).

24 februari: Syrianska FC, Södertälje (h).

3 mars: Degerfors (h).

6 mars: IFK Mariehamn (h).

15 mars: Åtvidaberg (h). Allsvensk premiär.

Annons