Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-mittfältaren: "Hårt jobb lönar sig i längden"

Vinden har vänt. Det mesta är positivt i ÖSK för tillfället.- Marginalerna är på vår sida nu, säger mittfältaren Robert Åhman Persson.

Annons

ÖSK går til EM-kvaluppehållet med råg i ryggen. Tre raka segrar och ÖSK klättrar i allsvenskan. Med åtta omgångar kvar ligger ÖSK på en åttondeplats. Den bästa placeringen på bra länge.

- Tidigare har vi inte haft marginalerna på vår sida, nu har vi dem på vår sida. Vi har hela tiden trott på vårt spel. Vi har köpt Alexander Axéns idéer och det har gett utdelning. Hårt jobb lönar sig i längden, säger ÖSK-mittfältaren Robert Åhman Persson.

Sedan 16 lag infördes i allsvenskan 2008 har strax över 30 poäng i snitt räckt för att säkra nytt kontrakt. ÖSK har 28 nu och en eller två segrar till så ska kontraktet vara säkrat om man ska lita på historiken.

- Det visste jag inte om. Vi måste göra vårt i varje match. Nu har vi uppehåll i ett par veckor och ska slicka såren. Det ska bli skönt att vila musklerna.

Är det inte dumt att ha ett uppehåll nu när ni är så heta?- Jo, vi har kommit i form. Men vi har spelat mycket matcher i augusti och har många slitna spelare. Vi behöver ladda batterierna.

Mot Brommapojkarna vann ÖSK med 3-1, men det var ingen klockren insats från ÖSK. Nicklas Bärkroth och Andreas Eriksson hotade ständigt ÖSK.

- Det var okej, men vi slarvade mycket när vi hade bollen. Vi kommer till många lägen framför deras backlinje, men hade för dålig kvalitet. Jag visste att när Andreas Eriksson kom in att spelet skulle kretsa kring honom. Jag var tvungen att ligga tätt på honom. Till slut vann vi och det var det viktiga, säger Robert Åhman Persson.

Mer läsning

Annons