Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK:s smäll: "Crespo" missar allsvenska starten

ÖSK:s skyttekung Alhassan "Crespo" Kamara är skadad och missar inledningen av allsvenskan.

Annons

ÖSK får klara sig utan sin största stjärna och allsvenskans hetaste målskytt i fem till åtta veckor – och minst tre allsvenska matcher.

Det står klart sedan Alhassan "Crespo" Kamara nu fått sin skadedom.

– En underkroppsskada, säger han utan att vilja specificera närmare.

– Det hände på träning förra veckan, efter matchen mot Varberg (där Crespo gjorde två mål). Det är inte knän eller någon av mina gamla skador, utan en ny. Efter att jag gjort en MRI (magnetkameraundersökning) sa läkarna att jag blir borta minst fem veckor.

Crespo har tidigare varit hårt skadedrabbad, och missade bland annat hela vårsäsongen i fjol på grund av en på grund av en knäskada. Då kom han tillbaka och vann interna skytteligan efter att ha bombat in 14 mål på 14 matcher från start under hösten.

Nu hoppas Crespo kunna göra om det comebacktricket.

– Självklart vill man inte vara skadad, och det är jättetråkigt. Men samtidigt får man en chans att träna på saker man är dålig och inte riktigt bra på.

Hur mycket kan du träna just nu?

– Ingenting på fotbollsplanen. Jag kan springa i vatten, cykla, gymma. Skadan måste läka innan jag kan börja springa igen.

Vilken match siktar du på att vara tillbaka till?

– Jag har inte tänkt så långt. Det enda jag fokuserar på är att vara bättre än någonsin när jag väl kommer tillbaka.

Matcherna Crespo i första hand missar är premiären borta mot IFK Norrköping, hemmapremiären mot IFK Göteborg och bortamatchen mot Falkenberg. Även matcherna mot Gif Sundsvall och Crespos gamla klubb AIK är i farozonen.

Axel Kjäll, assisterande tränare, säger till NA:

- Det är så klart väldigt tråkigt för både oss och Crespo. Vi ska göra allt för att stötta honom och hoppas att rehabträning snabbt ska ta honom tillbaka till planen igen.

Kommer ni att agera för att stärka truppen?

- Vi har givetvis diskuterat frågan under förmiddagen, allt annat vore oproffsigt av oss. Men inget kommer att hända direkt i alla fall.

Mer läsning

Annons