Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK söker allsvensk träff

ÖSK har ambitionen att ta allt större plats i Fotbollssverige. Nu har klubben också ansökt om att få arrangera årets upptaktsträff inför allsvenskan.

Annons
Jan Karlsson, ÖSK:s VD.

– Det är ett utmärkt tillfälle att få uppmärksamhet till Örebro, säger Jan Karlsson, ÖSK:s VD.

På onsdagen var representanter för Svenska Fotbollförbundet på plats i Örebro för att få en bild av Örebros möjligheter att arrangera Upptaktsträff allsvenskan 2010. Det är en heldag där de allsvenska klubbarna möter landets journalister och svarar på frågor inför seriestarten. Senast i Stockholm var 400 personer på plats, varav omkring 200 journalister från press, radio och tv.

– Det är ett utmärkt tillfälle att få medial uppmärksamhet kring fotbollen. Men jag är också övertygad om att ett sånt här arrangemang är bra för att dra uppmärsamhet till Örebro som mötesstad, säger Jan Karlsson.

Konferensen ska hållas måndag den 8 mars. I Örebro blir i så fall platsen Conventum. Den skulle i så fall bli ytterligare en i raden av stora arrangemang i Örebro runt den tidpunkten.

– Dagarna innan har det varit både Årets bild och Melodifestivalens Andra chansen i Örebro. Och dessutom har firandet av Bernadottedagarna precis inletts, säger Jan Karlsson.

Om två-tre veckor väntas Fotbollsförbundet fatta sitt beslut om var årets allsvenska upptaktsträff ska arrangeras.

Annons