Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK stoppar stjärnan från kvalmatch

Sierra Leone har tagit ut ÖSK-stjärnan Alhassan "Crespo" Kamara till lördagens kvalmatch mot Seychellerna. Men nu stoppar klubben anfallaren från att åka.

Annons

På lördag, den 19 juli, spelar Sierra Leone första match i ett playoff till kvalet till afrikanska mästerskapen, hemma mot Seychellerna.

Men det västafrikanska landslaget får klara sig utan Alhassan "Crespo" Kamara.

Förbundskapten Johnny McKinstry har tagit ut "Crespo" till matchen, men ÖSK väljer att stoppa den 21-årige anfallsstjärnan från att åka.

– I och med att vi spelar match i helgen, och det inte är något Fifadatum, så har vi valt att säga stopp. Dessutom är ju ”Crespo” precis tillbaka efter skada, säger ÖSK:s Magnus Sköldmark.

"Crespo" gjorde comeback efter knäskada så sent som förra helgen. Hoppade då in och spelade tolv minuter mot Norrköping, och följde i går, söndag, upp med 35 minuter mot Häcken. Men ÖSK-anfallaren har ännu inte spelat från start i årets allsvenska, och inte hunnit göra några mål. Nu får han, i stället för landslagsspel, rikta in sig på att försöka spräcka den nollan i söndagens viktiga hemmamatch mot Helsingborg i allsvenskan.

Kamara gjorde A-landslagdebut redan som 18-åring, i juni 2012, och har sedan dess hunnit med åtta landskamper och tre mål.

Sierra Leones playoffmatch, som spelas på Brookfields national stadium i Freetown på lördag, är den första i ett dubbelmöte där returen spelas på Stade Linité i Victoria, Seychellerna, första helgen i augusti.

Vinnaren i playoffet går vidare till en kvalgrupp där Elfenbenskusten, Kamerun och Kongo-Kinshasa väntar, och de två bästa lagen därifrån (plus den bästa trean från de sju kvalgrupperna) avancerar till afrikanska mästerskapen som avgörs i Marocko i januari och februari nästa år.

Tidigare under året har ÖSK stoppat Ahmed Yasin från spel med Irak i Asiens U22-landslag och Shpetim Hasani från två träningslandskamper med Kosovo, eftersom matcherna låg utanför de datum som internationella fotbollsförbundet Fifa satt ut för landskamper, och då klubbarna är tvingade att släppa spelare.

Mer läsning

Annons