Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-tränaren: "Tidernas praktfiasko"

Utslaget och förnedrat på Grenadjärvallen. Då höll ÖSK-tränaren Peo Ljung inte inne med kritiken.
- Ett praktfiasko, jag kan inte kalla det annat.

Annons
Peo Ljung.

Division 2-laget Rynninge slog ut superettans ledarlag ur Svenska cupen. 2-1, efter två fina mål av Haris Karahmet.

Trots att ÖSK tog ledningen redan i andra minuten, då Marcus Pode rullade in Christoffer Wiktorssons passning.

Men efter det var det inte mycket som stämde. Och ÖSK-tränaren Peo Ljung var ordentligt besk i sin sammanfattning av spelarnas insats.

- Jag hade hoppats att det skulle bli svårt att ta ut ett lag till söndag (Varberg borta), men inte på det här sättet. Just nu har jag svårt att hitta tio spelare som vill och kan göra det jobb som krävs för ÖSK.

- Är man inte intresserad av att ge hundra procent, att jobba hårt i varje match för klubben, då är man på fel ställe. Jag kan lova att spelarna kommer att få svara för den här insatsen. Vi måste reda ut vad som krävs av dem och vad de vill. Så här får det inte se ut, säger Ljung.

- Den här matchen visar att vi har ett antal fripassagerare i truppen, och det måste vi snarast analysera och åtgärda, fortsätter ÖSK-tränaren.

Det är ord och inga visor.

- Jag är inte här för att vara mjuk. Jag är i ÖSK för att klämma, dra eller sparka fram resultat om så behövs. Då finns ingen anledning att stoppa huvudet i sanden och blunda för vad som faktiskt sker. Redan mot Hammarby senast gör vi hemska misstag i avgörande lägen, målchansutvisningen och vid deras kvittering. Detta trots att vi jobbat hårt och pratat mycket om hur vi ska uppträda på planen. Efter den här matchen finns anledning att ifrågasätta vad spelarna vill, och det kommer de att få svara på, säger Ljung.

Kan det här bli en väckarklocka för spelarna?- De ska vara vakna ändå. Det finns inga som helst ursäkter, och jag är inte intresserad av att leta efter några. Vi måste ta reda på vad den här truppen vill i höst, och det genast.

Mer läsning

Annons