Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo hyllas - av tidigare lagkamraten

Veteranen Christoffer Andersson har haft totalt nio huvudtränare i Helsingborg. Den bäste enligt honom? ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Annons
Peo Ljung.

Christoffer Andersson gör i kväll sin 309:e allsvenska match för Helsingborg. Ingen i allsvenskan har gjort fler för en och samma klubb. I en öppenhjärtlig intervju med Aftonbladet får veteranen lista bland annat bästa medspelaren, bästa motståndaren och inte minst bäste tränaren.

Andersson har haft namn som Åge Hareide och Stuart Baxter som tränare, men ingen av dessa klassar Andersson som den bäste han haft. Den benämningen får i stället ÖSK:s nuvarande tränare Peo Ljung. Ljung som var assisterande tränare i Helsingborg mellan 2007 och 2012, men som fick sparken under uppmärksammade former förra året.

– Klok, taktiskt kunnig och allmänt bra kunskap och idéer, motiverar Andersson för Aftonbladet.

Christoffer Andersson och Peo Ljung har även varit lagkamrater i Helsingborg under fyra säsonger mellan 1996 och 1999. Andersson har ett speciellt minne från 1998, tillsammans med Ljung.

– Mitt allra första allsvenska mål. Det var mot Hammarby borta 1998. Peo Ljung spelade högerback och jag vänsterytter. Han slog ett överlångt inlägg och i höjd med straffområdeslinjen tog jag den liggande på volley och smackade upp den i bortre klykan, säger Andersson.

Christoffer Andersson.

Mer läsning

Annons