Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peo Ljung förlänger – och blir fotbollschef

Han tog Örebro SK tillbaka till allsvenskan på kortast möjliga tid. Nu har tränaren Peo Ljung förlängt sitt kontrakt med ÖSK över säsongen 2017 – och även fått titeln "fotbollschef".

Annons

Peo Ljung tog över som huvudtränare i Örebro SK när Sixten Boström fick sparken den 8 juni 2012.

Då var klubben redan på väg ned i superettan, en atlantångare som Ljung inte kunde vända. Men som tränare såg han till att sejouren i superettan blev ettårig – och nu, bara tre dagar före den allsvenska premiären – belönar klubben honom med ett nytt kontrakt.

Ljungs förra

sträckte sig bara över årets säsong, nu är han klar för de fyra närmaste då kontraktet är skrivet över 2017.

– Det har funnits en vilja från båda parter att fortsätta samarbeta. Jag trivs jättebra med gänget vi har runt laget. Vi har ett arbete, ett klimat, runt laget som känns spännande. Det känns som att det finns en spännande framtid i ÖSK och den vill jag väldigt gärna vara en del av, säger Ljung till NA.

I det nya avtalet är Ljung dessutom inte bara huvudtränare, utan även "fotbollschef" med ledningsansvar för "den sportliga verksamheten", som ÖSK uttrycker det.

– Egentligen handlar det om att formalisera ett arbetssätt vi redan praktiserat under en tid där vi jobbat i ett team kring bitar som värvningar, talangutveckling, spelarutbildningsfrågor och så vidare. Jag, Magnus Sköldmark, Alexander Axén och Axel Kjäll har tillsammans arbetat i en grupp med många av de bitar som en vanlig sportchef skulle göra när det handlar om att aktivera nätverk för att lösa olika frågeställningar, säger Ljung.

Magnus Sköldmark har tidigare kallats "tillfällig sportchef" i NA och av ÖSK officiellt angetts ansvara för "affärsrelationer sport". I ett pressmeddelande från ÖSK anges hans arbetsuppgifter nu till att ansvara "för den sportliga administrationen, arenafrågor och relationerna med agenter och andra klubbar".

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan – där du även kan läsa en längre intervju med Ljung i NA:s 14-sidiga bilaga inför allsvenska premiären!

Mer läsning

Annons