Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixten: "De unga behöver  tålamod"

På jakt efter första trepoängaren säger ÖSK-tränaren Sixten Boström:
– Våra unga spelare behöver tid och stöd. Inte att bli nedtryckta. Man önskar att det letades lite mindre fel.

Annons

Mittfältet mot Elfsborg hade sammanlagt 20 allsvenska matcher på nacken. Mohammed Saeid, Emil Berger och Armend Alimi mötte bland andra Anders Svensson, som ensam har 266.

– Jag vill egentligen inte prata om sånt. Ur min mun låter det bara som bortförklaringar. Det är det inte, men man får ha rimliga krav. Vi har spelare med mycket talang, och vi måste ha lite tålamod om de ska bli varma i kläderna. De blir inte bättre av att tryckas ned.

”Mo” Saeid har presterat bättre än någon kan begära. Emil Berger och Armend Alimi är nästan lika färska i sammanhanget, även om Berger haft sitt läroår.

Mot Gif Sundsvall blir det annorlunda. Dels är Tobias Grahn tillbaka med en massa rutin. Dels är Giffarnas mittfält inte i paritet med Elfsborgs.

Tufft programBortsett från premiären mot nykomlingen Åtvidaberg har ÖSK gått igenom ett stentufft program. Mjällby och Göteborg borta, mästarna Helsingborg och utmanaren Elfsborg hemma.

– Sundsvall har också ett riktigt bra lag. De spelar en bra och frejdig fotboll, och det kommer förstås inte att bli en lätt uppgift för oss, säger Boström.

Med Wikström och Grahn tillbaka i spel, men med Marcus Astvald ny på skadelistan, har ÖSK-tränaren att ställa en anna elva på planen än senast.

Att Wikström går in som mittback på Boris Lumbanas bekostnad är ingen vild gissning.

Grahn får Saeid och Berger med sig på mitten. Alimi därmed bänkad, även om han också figurerat i en anfallsroll tidigare.

– Man vill nog inte ha alla mittfältarna på planen samtidigt. Kan bli så att Armend börjar på bänken, säger Sixten, som sin vana trogen inte gärna ger klara besked om uppställningen.

Kalle får chansen?Framåt lutar det åt att Kalle Holmberg får chansen från start på Astvalds högerkant.

– Där finns alternativ, men Kalle gjorde ett bra inhopp på den positionen senast. Mycket möjligt att han startar, säger Sixten.

Som på andra kanten funderar på hur han ska få fart på Valdet Rama.

– Jag och Valdet har haft en genomgång. Jag hoppas att han hittar fokus, att det lossnar. Då kan det smälla till plötsligt, Valdet är en sådan spelare.

Efter Elfsborgsmatchen var det mycket snack om målvakten Tomer Chencinski och det märkliga 0–1-målet.

– Sett i efterhand är det en kombination av saker som gör det målet. Tomer kommer ut, träffar lite fel, bollen hamnar hos Ishizaki som gör en fantastisk prestation när han drar till direkt. Sedan studsar bollen oturligt ... alltså, jag ser på det som en stark prestation av deras spelare. Sedan visar Tomer hur stark han är mentalt med flera fina räddningar.

Tomer spelar ofta långt ute. Är det ett problem eller en stil som uppmuntras?– Det är inte ett problem så länge det fungerar. Snarare har han räddat oss flera gånger med att vara tidigt ute, det ska man inte glömma. Jag ser målet mot Elfsborg som en isolerad händelse så här långt.

Mer läsning

Annons