Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Rynninge slog ut ÖSK

ÖSK är ute ur svenska cupen.
Rynninge vann derbyt på Grenadjärvallen med 2-1.

Annons

Marcus Pode gav ÖSK en perfekt start med ett ledningsmål redan efter fem minuter. Men det här skulle inte bli ÖSK:s kväll. Två mål av Haris Karahmet gjorde att division 2-laget från norra delen av stan slog ut storebror ÖSK ur svenska cupen och tog sig vidare till den tredje omgången.

Karahmet placerade först in kvitteringen behärskat bakom Oscar Jansson efter 55 minuter. Kort därefter svarade han för ett riktigt drömmål med ett kanonskott i krysset och efter det kunde ÖSK inte hitta tillbaka in i matchen.   

ÖSK startade med nyförvärven Pode och William Kvist. Även William Atashkadeh fick chansen från start, om än i ovan position som högerytter. Nordin Gerzic, som har ett förflutet i just Rynninge, byttes in i den 65:e minuten men inte heller han kunde förändra matchbilden.   

Drygt 1000 personer såg matchen på Grenadjärvallen.

NA hade Eric Fiedler och Lasse Wirström på plats. Läs matchrapporten nedan: 

Rynninge skräller rejält och är vidare till tredje omgången på ÖSK:s bekostnad.

Matchen är slut!

Tack för visat intresse och glöm inte att läsa mycket mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen!

90:e min: Slutsignalen är nära. Och ÖSK får inte till något tryck. Istället är det Rynninge som har hörna.

85:e min: Då var det bara fem minuter kvar. Bara att beklaga alla som spelade ÖSK-seger till vad som tycktes vara det fina oddset 1,38.   

80:e min: Byte Rynninge.Tvåmålskytten Haris Karahmet går ut och lär kunna sova gott i natt. Han ersätts av Pontus Pers.

75:e min: Kvällens publiksiffra: 1004 personer.

70:e min: Byte ÖSK.Axel Kjäll kastar in Shpetim Hasani och William Kvist går ut. Nu ska ÖSK flytta fram folk för att jaga kvittering.

65:e min: ÖSK gör sitt andra byte. Ut går Mohammed Saeid. Och in kommer...ja, ni gissade rätt: Nordin Gerzic.

Mittfältaren var som bekant kung på Grenadjärvallen i Rynninge under flera säsonger innan karriären tog fart på allvar i ÖSK. 

60:e min: Mål för Rynninge!Bara smäller nu. Haris Karahmet skruvar in 2-1 i bortre krysset. Klassmål, hans andra för kvällen. Och plötsligt är det Rynninge som leder. En jätteskräll på gång.

56:e min: Byte ÖSK.

Atashkadeh ut och Daniel "DG" Gustavsson kommer in.

55:e min: Mål för Rynninge!Mina damer och herrar, det är kvitterat på Grenadjärvallen! Målskytt för Rynninge är Haris Karahmet som hugger på en långboll och slår in kvitteringen på ett tillslag, lågt vid Oscar Janssons högra stolpe. 1-1 är ställningen, alltså.  

46:e min: Andra halvlek är igång. Inga byten ännu. För att förtydliga ÖSK:s formation så spelar alltså Wiktorsson till vänster i backlinjen och Björnkvist till höger. Haginge och Wikström centralt.

45:e min: Då var det halvtid. Fiedler sammanfattar första halvlek: "ÖSK har full koll på händelserna. Två divisioner mellan lagen, flera dimensioner i kvalitet. Men ännu bara 0-1. Rynninge kan mycket väl peta in en boll".

Vi återkommer när det är dags för halvlek nummer två. Glöm heller inte att det pågår träningsmatch för Örebro Hockey i kväll också. Den spelas mot Södertälje i Lindesberg och kan med fördel följas här.    

40:e min: Kvist (för dagen med en tofs som gör att han inte så lite liknar Juventus-spelaren Martin Caceres) viker in från vänster och avlossar bössan. Tungt skott med bra skruv - som tar rakt i kryssribban. Farligt!

35:e min: Fortfarande "bara" 1-0 till ÖSK och Rynninge försvarar sig bra. Fiedler citerar dataspelet Football manager för att beskriva läget: "Rynninge tvingar ÖSK att ta skott utifrån" (behöver vi nämna att Fiedler spelat spelet i ohälsosamma mängder senaste tiden?)

28:e min: Rynninge sticker emellan med en farlig chans. Men Haris Karahmets tillslag blir inte tillräckligt bra. Det är sådana chanser som Rynninge måste sätta om de ska ha chans att skrälla här.  

20:e min: Stor ÖSK-dominans efter 20 spelade minuter. De hotar ständigt Rynninges backlinje och det känns farligt nästan varje gång. Bäst så här långt: inlånade talangen William Kvist: "Hans fötter hade jag kunnat ta studielån för att köpa", säger NA:s utsände Eric Fiedler.  

10:e min: Vi noterar också att ÖSK mycket riktigt spelar 4-4-2. William Kvist till vänster och William Atashkadeh till höger. Pode och Samuelsson på topp alltså.

5:e min: Mål för ÖSK!

Marcus Pode slår till direkt och ger ÖSK en drömstart. Wiktorsson stod för inspelet snett bakåt efter marken.

18.15: Matchen är igång!

Starelva, ÖSK: Oscar Jansson- Daniel Björnkvist, Patrik Haginge, Magnus Wikström, Christoffer Wiktorsson - William Kvist, Mohammed Saeid, Tobias Nilsson, William Atashkadeh - Peter Samuelsson, Marcus Pode.

Startelva, Rynninge: Ismael Diawara, Anton Karlsson, Martin Jatko, Robert Damberg, Haris Karahmet, Mohamed Feysal Mustafe, Miran Abdulrahman Mohammad, Carl Klinton, Alexander Florén, Magnus Palm, August Holmberg.

18.12: ÖSK-laget coachas av Axel Kjäll.

18.10: Svenska cupen är drömmarnas turnering. Inte minst för ett mindre lag som Rynninge. I programbladet skriver tränaren Peder Hessel att det här är, citat: "lagets rättmätiga chans att möta Stoke", slut citat.

18.05: Startelvorna ser ni här ovan. Notera att Nordin Gerzic får inleda på bänken mot sin gamla klubb. Däremot ska det bli intressant att se William Kvist och Marcus Pode som ännu är oprövade i tävlingsmatchsammanhang. Återstår att se hur ÖSK formerar sig rent taktiskt. Det finns tre renodlade anfallare i startelvan men Peo Ljung brukar som bekant föredra en 4-4-2-uppställning. Återstår att se om någon av anfallarna får starta på en kant.

18.00: Eric Fiedler och Lasse Wirström är nu på plats på Grenadjärvallen. Duon rapporterar om mycket folk och att grillmästaren får jobba på högvarv för att tillgodose alla som är sugna på hamburgare. 

Mer läsning

Annons