Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelsugen Pode får chansen från start?

Tre nyförvärv under sommarfönstret. Alla tre kan starta i kväll mot Jönköping.

Annons

- Ingen aning faktiskt, vi får veta matchdagen. Men det är klart att jag hoppas få chansen från start. Jag är riktigt spelsugen, har ju inte gjort så många matcher i år, säger Marcus Pode, anfallslånet från Mjällby, efter fredagens träning på ett soldränkt Trängen.

Hett var det, och het var Pode i tvåmålsspelet. Stänkte dit ett par bollar bakom reservmålvakten Ludwig Bergström.

- Jo, det känns alltid bra att göra mål på träning också. Det är ju det man är med för, och det stärker självförtroendet.

Marcus Pode kom fram i Malmö FF som stor talang. Men han slog aldrig riktigt igenom i moderklubben, valde danska Nordsjaelland.

- Inte jättelyckat, hade en del problem med skador och så, berättar skåningen.

Han vände hem till Trelleborg, och inför förra säsongen gick han vidare till Mjällby 22 allsvenska från start i fjol, men bara sex under våren.

- ÖSK hörde av sig och visade ett stort intresse, så det kändes som en bra väg att gå, säger Pode.

Han har givetvis mött ÖSK några gånger under åren. Och minns en speciell händelse bäst.

- När vi var i Örebro med MFF för ett antal år sedan, och deras målvakt gick upp och nickade in ett segermål i slutminuten på hörna. Det kommer jag ihåg väldigt väl, säger han leende.

Målvakten var Richard Richardsson, och året 2007.

Av superettan har Marcus Pode ingen erfarenhet alls.

- Nej, några matcher på tv har man ju sett och så, men ärligt talat har jag väl inte så bra koll på lagen. Det viktiga här har varit att sätta sig in i hur ÖSK spelar och hur de andra spelarna fungerar, och jag tycker att det gått bra så här långt.

Sett till träningen i går så får Marcus Pode chansen från start bredvid Peter Samuelsson i eftermiddag.

Också Daniel Björnquist, från BK Forward, och AIK-lånet Daniel Gustavsson såg ut att gå in i startelvan. Gustavsson är en ytter som kan spela på båda kanterna. Björnquist får sannolikt ta avstängde högerbacken Patrik Haginges plats.

Mer läsning

Annons