Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffdrama med Rinne

ÖSK-målvakten Jacob Rinne vaktade på tisdagen det svenska U21-landslagets mål mot Österrike.

Annons

I fredags blev det 1–1 mot Cypern och seger på straffar. Den här gången spelade Sverige 2–2 mot Österrike och vann även denna gång på straffar. 4-2 på straffarna och totalt 6-4 där Rinne alltså hade en avgörande roll.

De svenska målen under ordinarie tid gjordes av Kristoffer Peterson, som nyligen lämnade Liverpool för FC Utrecht, och Jesper Manns, till vardags i Jönköping Södra.

Jacob Rinne, född 1993, är för gammal för att vara med när EM-kvalet för det här landslaget drar igång till hösten. Däremot har han chansen att spela till sig en plats i truppen som ska spela EM i Tjeckien den 17-30 juni 2015.

Rinne höll nollan hela första halvlek men fick släppta två mål förbi sig i den andra.

- Vi tar ledningen i andra halvlek både en och två gånger, men Österrike lyckas ta sig tillbaka och kvittera vår ledning två gånger, säger Håkan Ericson tll fotbollförbundets hemsida.

- Vårt andra mål är verkligen vackert med säkert 15 passningar innan bollen går i mål, fin fotboll, fortsätter Ericson.

Degerfors Ferhad Ayaz inledde på bänken för Sverige, precis som mot Cypern senast. Men han kom in i den 73:e minuten då han ersatte Dino Islamovic på topp. Mot Cypern fick han också hoppa in och satte då en av de svenska straffarna.

Mer läsning

Annons