Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffmiss och mållöst för ÖSK

Tre bollar i virket, en missad straff. Då fick ÖSK nöja sig med en poäng hemma mot Helsingborg.

Annons

Det var verkligen ingen typisk 0-0-match som utspelades på Behrn arena. Båda lagen skapade tillräckligt med chanser för att göra ett antal mål.

Helsingborg inledde bäst. Redan efter ett par minuter prickade Emmanuel Boateng ribban, och Nordin Gerzic styrde undan returen från Astrit Ajdarevic.

Hif dominerade i 20 minuter. Sedan var det ÖSK som tog över. Gerzic prickade ribban uppe vid krysset. Patrik Haginge träffade stolpen när han fläkte sig fram på en hörna. Och Marcus Pode träffade målvakten på returen.

Detta i första halvlek. I andra fick ÖSK dcen straff laget möjligen skulle ha haft redan i första då Marcus Pode hakades upp efter ett skott av Ahmed Yasin.

Nu kom straffen i stället när Andreas Landgren tog med handen i en duell med inbytte Kalle Holmberg. Ahmed Yasin stegade fram, men sköt en lite för lös, lite för klen straff. Då debuterande målvakten Matt Pyzdrowski gick åt rätt håll kunde han ganska enkelt rädda straffen.

Yasin hade också ett riktigt bra skott som prickade ribban strax före straffen.

Sett till chanserna låg ÖSK närmast en trepoängare. Det hjälper nu inte, och trots fjärde raka poänggivande matchen är läget fortfarande prekärt i botten av tabellen inför vårens avslutande möte med Halmstad på lördag.

- Sjukt att det blir 0-0 en sån här kväll, vi ska göra mål när vi får straff. Så är det bara. Det här var en match vi vill vinna och borde ha vunnit. Nu är det inte så, och vi får samla ihop oss och gå vidare, sa tränaren Alexander Axén till cmore direkt efter slutsignalen.

NA:s Lasse Wirström rapporterar direkt på na.se. Uppsnack med start cirka timmen före avspark. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Mer läsning

Annons