Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade poäng i 95:e – ned på nedflyttningsplats

ÖSK var tre sekunder från en galen superskräll mot svenska mästarna Malmö FF. Då kvitterade motståndarna – och skickade ned ÖSK under nedflyttningsstrecket.

Annons

En av säsongens svåraste utmaningar på förhand. ÖSK reste på lördagen till Skåne för att möta regerande mästarna Malmö FF på bortaplan.

Det blev ingen vidare start på mötet, heller. I den 13:e minuten gav Pawel Cibicki Malmö ledningen.

Men mitt i hemmadominansen stack ÖSK upp. Daniel Björnquist hittade Daniel Gustavsson med 17 minuter på klockan. Ett snyggt 1–1-mål var ett faktum. Dryga kvarten senare slog Kalle Holmberg till. Han satte 2–1 bakom MFF-keepern Zlatan Azinovic.

Malmö tryckte på under andra halvlek, men såg inte ut att få någon utdelning efter en gedigen försvarsinsats av ÖSK. Då – med tre sekunder kvar – slog Daniel Nordmark hål i luften i samband med ett inspel. Bollen landade hos Agon Mehmeti. Den nyligen inbytte anfallaren krutade dit 2–2.

Ett blytungt tapp för ÖSK, förstås. Trots en poäng mot de dubbelt regerande mästarna, så trillar laget ned under nedflyttningsstrecket i och med att Halmstad besegrade Kalmar.

– Jag vill bara grina. Det är tufft att spela på gräs för oss. Vi fick matchen ganska bra som vi ville, och frustrerade Malmö. Men vad hjälper det, när vi tar två så dåliga beslut på slutet? Det kan man inte göra när det är så lite tid kvar. Supertungt, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén till C More.

Nu vänder allsvenskan. ÖSK, som står på tolv pinnar, möter just Malmö på Behrn arena nästa lördag, 18 juli.

David Flatbacke-Karlsson skötte liverapporteringen. Läs ikapp  här

NA hade reporter Jimmie Larsson på plats. Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, som även går att köpa som e-tidning samt på na.se.

Mer läsning

Annons