Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots superettan - ÖSK:s ekonomi håller

ÖSK presterar som förväntat. I alla fall utanför planen.
Det visar klubbens senaste ekonomiska rapport.

Annons

– Utfallet följer ganska bra den budget vi lagt inför det här året, säger vd Jan Karlsson.

ÖSK presenterar i dag sin färska kvartalsrapport för perioden fram till och med årets tredje kvartal, den 30 september. Den berättar att klubben lyckats med det tuffa målet att inte dra på sig ett underskott i sin strävan mot snabb återkomst till allsvenskan. Jämfört med det allsvenska fjolåret minskades omsättningen med 15 miljoner kronor från cirka 55 miljoner till knappt 40. Den planeringen ser än så länge ut att hålla. Nivån pekar mot ett bokslut kring 38 miljoner kronor i nuläget. Intäkterna har visserligen blivit något lägre än förväntat. Men å andra sidan har kostnaderna också kunnat hållas nere.

– Året i superettan har inneburit en kärv resa för hela klubben men samtidigt en bra lärdom att ta med sig, säger Jan Karlsson.

Publiksnittet på Behrn arena fram till 30 september var 4 968 åskådare, en siffra kring den kalkyl man gjort. Men den har ändå inte gett de förväntade inkomsterna.

– Anledningen är att vi fått jobba mer med olika kringaktiviteter och kampanjpriser för att hålla uppe vårt publiksnitt. Det har därför gett något mindre pengar i intäkter än vad vi planerat, berättar Jan Karlsson.

– Sedan hoppas vi förstås att folk sluter upp nu i sista hemmamatchen mot Gais på söndag när det gäller så mycket.

En eventuell kvalmatch skulle däremot inte ge något extra plus i kassakistan. Anledningen är att en tredjeplats inte ger lika mycket i placeringsbonus som någon av de två direktplatserna.

– De två posterna skulle ta ut varandra, förklarar Jan Karlsson.

Ett litet tillskott är däremot att ÖSK under året lyckats sälja in reklamplatsen på alla matchtröjor, något som var ett litet osäkerhetsmoment inför säsongen. Det har gett klubben totalt cirka 800 000 kronor.

– Det är förstås inte på allsvensk nivå men ändå intäkter som är bra för oss, säger Jan Karlsson.

Den ekonomiska avstämningen skickar ändå en tydlig signal om att ÖSK inte fallit för frestelsen att ta en genväg till allsvenskan.

– Vi har hela tiden varit tydlig med att vi inte tänker chansa med vår ekonomi. Jag är glad att vi håller den linjen även om det inneburit att många fått anstränga sig extra, säger Jan Karlsson.

Skulle ni klara av att hålla den här nivån om det blir ett år till i superettan?– Nej, då måste vi skruva ner ekonomin ytterligare.

Mer läsning

Annons