Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt välkomnande för Eidur

Han var ett efterlängtat tillskott till en skadedrabbad trupp. Mot BK Häcken spelade Eidur Aron Sigbjörnsson sina första minuter i allsvenskan.

Annons
Kubanerna välkomnade Sigbjörnsson.

Med fem minuter kvar att spela bytte Sigbjörnsson av Nordin Gerzic som offensiv mittfältare. En inte helt bekväm roll för islänningen som värvats som mittback.

- Det var jättekul även om jag har inte spelat på den positionen sen jag var femton. Sixten sa åt mig att sparka och springa så det gjorde jag, ler Sigbjörnsson efter debuten.

Varmt välkomnandeBlott 4870 personer hade letat sig till Behrn arena mot Häcken. Men de få som kom gav islänningen på ett varmt välkomnande. Redan när han joggade ett par vändor vid sidlinjen under första halvlek överöstes han av applåder. Kubanerna välkomnade dessutom debutanten med en egen banderoll.

- Det kändes väldigt bra, publiken och klubben har tagit emot mig med öppna armar, säger Sigbjörnsson. I sin förra klubb IB Vestmannaeyjar brukade han spela inför 600 personer på läktarna.

- Jag klagar inte, för mig var det stort. Om det här var en dålig publiksiffra ser jag verkligen fram mot kommande matcher, säger Sigbjörnsson.

"Ett stort steg"Tanken är att Sigbjörnsson ska slå sig in i ÖSK:s backlinje. Det kan visa sig bli en tuff uppgift då laget tätat defensiven ordentligt på sistone.

- Jag skulle inte byta ett försvar som hållit nollan i tre matcher. Det är ett stort steg att gå från island till ÖSK men det är klart att jag vill spela, säger Sigbjörnsson.

Mer läsning

Annons