Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: "DG" om supermissen

Årets miss på Behrn arena?
Daniel Gustavssons stolpskott - mot öppet mål från fem meter.
- Det är jättedåligt, säger "DG".

Annons
Daniel Gustavsson.

Daniel Gustavsson, 22, var involverad i flera farligheter framåt när ÖSK besegrade Jönköping med 3-1.

Den mest minnesvärda sekvensen var dock en jättemiss ( se den här ).

Jönköping slarvade några minuter efter ÖSK:s ledningsmål – och med överspelad målvakt fick ”DG” öppet mål från fem meters håll.

Men AIK-lånet prickade stolpen.

- Det är jättedåligt och det ska vara mål där. Det är tur att vi vinner. Om vi spelat lika eller torskat hade det varit en helt annan grej. Huvudsaken är att vi tar tre poäng, säger Gustavsson.

Några minuter senare gick han igenom i straffområdet, revs ner och ville ha straff. Men domaren Robert Daradic friade.

- Jag är först på bollen, försöker peta i väg den och bara hoppa förbi backen. Han är uppe med händerna och fäller mig så jag inte kan stå upp längre. För mig är det solklar straff, säger ”DG”.

Nyförvärvet har fått chansen i startelvan varenda match sedan han anslöt från AIK. Men Gustavsson är inte helt nöjd med sin prestation i ÖSK så här långt.

Du känner att du kan mer?

- Det har känts okej men jag kan mycket bättre. Det är bara att fortsätta köra på och hoppas att det lossnar rejält snart.

- Ja, det gör jag. Det kommer mer och mer, men det är bara hoppas att det släpper snart så att man når toppformen.

Efter två småländska utflykter till Jönköping och Värnamo fick mittfältaren äntligen debutera inför sin nya hemmapublik. Gustavsson tackades av med stora applåder när han byttes ut mot Marcus Pode i 74:e minuten.

- Det var roligt, men det hade varit ännu roligare om jag gjort mål också. Men det kändes bra och det viktigaste är att vi vinner och fortsätter ta trepoängare. Vi ligger däruppe i tabellen nu och det ser bra ut. Men det är långt kvar, säger DG.

Vad är det som gör att ni slår Jönköping?

- Vi är bättre och spelar bra. Jag tror att vi gör det svårt för dem genom att vara tuffa i pressen. Vi jobbar hårt för varandra och gör fina mål. Vi är det överlägset bästa laget.

Mer läsning

Annons