Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: "Jag vill vinna titlar"

Här presenteras Nordin Gerzic som IFK Göteborgs nya mittfältare.
ÖSK-stjärnan har skrivit på ett fyraårskontrakt med den allsvenska konkurrenten.
– Jag kommer alltid att ha en del av mitt hjärta i ÖSK, men det här ett stort steg uppåt i min karriär, säger han på presskonferensen.

Annons

Samtidigt som presskonferensen skulle inledas på Kamratgården i Göteborg bekräftade ÖSK övergången i ett pressmeddelande. Klockan 14.00.

Inför den samlade pressen i Göteborg drog Nordin Gerzic på sig IFK Göteborgs blåvita tröja och svarade tillsammans med IFK:s klubbdirektör Seppo Vaihela på frågor under tio minuter.

– Jag kommer alltid att ha en del av mitt hjärta i ÖSK, men det här ett stort steg uppåt i min karriär. I IFK Göteborg finns en helt annan vinnarkultur och föreningen satsar hårt inför 2012, något det självklart är väldigt spännande att få vara med om, säger han.

Ville inte gå som bosman– Varför jag valde IFK är ganska enkelt.

IFK ville ha mig i somras men då förlängde jag med Örebro. Men jag ville inte gå som bosman, säger Gerzic.

– IFK Göteborg är Sveriges största klubb och det ska bli roligt att spela här. Och framförallt att vinna lite titlar. De har förklarat för mig hur Göteborg ska spela. Jag behöver en nytändning nu och då passa IFK perfekt, säger han.

Lämnar för Spanien redan i kvällSilly seasons mest ihärdiga rykte fick ett slut till slut. Nordin Gerzic-affären är över. ÖSK-ikonen lämnar. Kontraktet är på fyra år och han lämnar Sverige redan på onsdagskvällen för att flyga ner till Spanien och träffa övriga lagkompisar som ska se Valencia-Barcelona i Spanska cupen. Gerzic kommer även hinna med att medverka på IFK Göteborgs sista match i träningsturneringen i Copa del sol mot norska Rosenborg.

– Ska bli enormt roligt och inspirerande att träffa mina nya lagkompisar, säger Gerzic till IFK:s hemsida.

"Varit jobbigt"

Så här säger han om den senaste månadens turer:

– Klart det varit jobbigt. Om man bestämt sig för att spela någonstans så vill man komma dit så fort som möjligt. Ändå som varit tråkigt är att jag inte kommit hit tidigare.  Jag har sagt sanningen hela tiden. När någon frågat mig har jag sagt att klubbarna förhandlar.. Jag har inte döljt något.

Vilken position kommer du att spela på?– Vet inte villken position i laget. Det får du fråga Micke Stahre om. Men alla vet ju var jag spelar.

Seppo Vaihela är klubbdirektör i Göteborg:

– Vi fick lov från Örebro att träffa Nordin förra veckan. Nordin var då här på läkarundersökning. Det som har dröjt är diskussioner med Örebro om själva övergången.  

Klicka här för att se Nordin Gerzic i GP:s webb-tv.

Mer läsning

Annons