Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin i storförlust: "Som att spela mot 22"

ÖSK-stjärnan Ahmed Yasin fick spela hela matchen – men hans Irak föll med 4–0 borta mot Japan.

Annons

Japan gjorde processen kort med Ahmed Yasins Irak i träningslandskampen i Yokohama på torsdagsförmiddagen, svensk tid.

Milans Keusuke Honda och förre Kölnspelaren Tomoaki Makino fixade en 2–0-ledning innan tio minuter var spelade, och Tysklandsproffset Shinji Okazaki ökade på till 3–0 i 32:a. Hertha Berlins Genki Haraguchi fastställde slutresultatet till 4–0 i andra halvlek. Och Yasin, som spelade 90 minuter, var ödmjuk efteråt.

– Japan som motståndare – vad säger man? – det känns som att vi spelade mot 22 spelare. De är överallt och ärväldigt skickliga med bollen, och vet hur man skapar ytor för varann. Lite Barcelona-varning, faktiskt. De är extremt duktiga på att vårda bollen och det visar väl bollinnehavet. Vi fick inte låna så mycket boll, säger han till ÖSK:s hemsida.

Matchen spelades inför jättepublik på Nissan stadium i Yokohama, där VM-finalen spelades 2002.

– Det är alltid grymt att spela mot Japan borta, 72 000 i publiken och en riktigt bra stämning. Min andra gång här, och det var kul om man bortser från resultatet, säger Yasin till ÖSK:s hemsida.

– Min insats var bra, en av de bättre i laget, det var jag som skapade våra lägen framåt och vågade hålla i bollen. Jag tycker även att jag var bra i de fasta situationerna som vi hade. Jag började till höger och efter cirka tio minuter bytte jag till vänster kant och fortsatte där resten av matchen.

Matchen mot Japan var Yasins 24:e A-landskamp för Irak, och den förste under nye förbundskaptene Akram Salman, som tog över efter asiatiska mästerskapen i vintras.

Irak skulle ha dragit igång kvalet till VM 2018 redan nästa vecka, men motståndaren, Indonesien, har stängts av från alla Fifa-tävlingar på obestämd tid på grund av politisk inblandning i fotbollsförbundet.

Därför får Yasin nu i stället flyga hem till Örebro, och första VM-kvalmatchen spelas i stället mot Tawian den 3 september. En match som kommer att spelas på neutral plan i Iran.

Mer läsning

Annons