Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin klar för Iraks landslag

ÖSK:s talang Ahmed Yasin är uttagen i Iraks landslag.
Nästa vecka reser 20-åringen till Erbil i norra Irak för en första landslagssamling.
– En jättechans för mig. Jag ska visa dem hur man spelar fotboll, säger han och skrattar.

Annons

NA har tidigare avslöjat irakiska landslagets intresse för ÖSK-anfallaren, som värvades från Forward inför säsongen. Redan nu kan han vara på väg mot ett genombrott. På torsdag i nästa vecka reser han nämligen till Irak för att visa upp sig i landslaget för första gången.

Missar två ÖSK-matcherHan missar därmed ÖSK:s allsvenska möte med Trelleborg och därefter cupmatchen mot Åtvidaberg.

Han kommer till lägret tack vare att förbundskaptenen studerat honom bland annat under den lyckade försäsongen i ÖSK.

– Egentligen är lägret i Erbil en månad långt. 40 spelare samlas och efter 30 dagar bantas truppen till 20 spelare. De åker sedan vidare och spelar landskamper. Jag kommer att komma in en vecka under träningsdelen. Det är så länge jag kan vara borta från ÖSK, säger Yasin. 

Dubbla passBara för att han deltar på landslagssamlingen betyder inte det att Ahmed, som är född i Irak men flyttade till Sverige blott en månad gammal, kommer att spela med Iraks landslag fram över. 

– Nej, det är bara en chans att få visa upp mig. Jag har både svenskt och irakiskt pass och så länge jag inte spelar en Uefa-landskamp så kan jag gå tillbaka till Sverige om det skulle vara ett alternativ. Oavsett är jag jätteglad att få den här chansen. Jag ska visa dem hur man spelar fotboll i Sverige, säger Yasin och skrattar.

"Han är värd chansen"Lennart Sjögren är sportchef i ÖSK:

– Jätteroligt för Ahmed. Han är en kanonkille som är värd chansen. Det är en landslagssamling för massa en européer och Ahmed får chansen att vara med på den. Vi har sagt ja till Iraks förfrågan, säger Lennart Sjögren.

Mer läsning

Annons