Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yasin orolig för familj i Bagdad

Han grämer sig över att inte få spela i VM, men oroas samtidigt över delar av familjen, som befinner sig i ett oroligt Irak.

Annons

ÖSK:s högerspringare Ahmed Yasin gjorde en bra insats mot AIK i onsdagens träningsmatch på Behrn arena.

Trivdes uppenbart med ett rakare och snabbare anfallsspel, och utmanade ofta gästernas vänsterback Nils-Eric Johansson.

- För oss yttrar är det lättare på det här sättet, när vi försöker komma framåt så snabbt sommöjligt när vi vunnit boll innebär det att vi oftare får chans att utmana en mot en. I stället för att möta ett samlat försvar, säger Yasin, som stod för förspelet till ÖSK:s 1-0 i första halvlek, då han frispelade Kalle Holmberg i boxen.

Ahmed är irakisk landslagsman, och med lite flyt kunde han ha varit i Brasilien nu. Irak var inte mil i från att ta sig till VM-slutspelet.

- Det var inte så långt borta. Vi hade lite oflyt mot Japan, när vi förlorade med 1-0. Och så ledde vi mot Australien när Tim Cahill kvitterade, och sedan gjorde de ett segermål också i slutet, säger Ahmed.

Fotboll har nu inte högsta prioritet i Irak, där det pågår oroligheter och regelrätta strider mellan rebeller och regeringsmakten.

- Det smäller överallt nu, och det är riktigt obehagligt. Man vet inte var eller när det kan hända saker. Min bror Salar och mamma är i Bagdad nu för att hälsa på pappa, som varit där en längre tid nu. Självklart är det oroligt, men jag pratar med dem varje dag på telefon, säger Ahmed.

Mer läsning

Annons