Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt har blivit sämre med Alliansen

Hur är det tänkt att pensionärer ska klara att leva ett hyggligt liv när pensionen minskar avsevärt? Vi har betydligt högre skatt än en som arbetar och som har samma lön, dessutom är pensionen ytterligare sänkt i år. Samtidigt som hyror och allt som hör till livets nödtorft höjs.

Såg i ett tv-program ett pensionärspar som var väldigt nöjda. De verkade vara friska båda två, hade villa som var betald och hade sparat en slant. Men varför visa sådana exempel, för det är inte många som har det så i dag?

De flesta är ensamstående kvinnor som mist sina män. Står ensamma med allt. Ofta hade de helt utslitna kroppar långt innan våra ministrar ens var födda. De hade fått börja arbeta så fort de hade slutat folkskolan vid 14 års ålder. Tunga jobb och dåligt betalt men de har kämpat på med stora familjer hemma för att sedan försöka få något jobb för att hjälpa upp ekonomin. Men med väldigt låg lön och därav en låg pension, men så länge som de är två går det.

Men när den ena går bort, oftast maken, blir det fruktansvärt svårt. På grund av sjukdom blir det många läkarbesök och sjukresor med dyra mediciner. Maten blir enklast tänkbara som slantarna räcker till.

Någon liten ljusglimt, som att ta en fika på stan eller gå på bio eller någon resa. är inte att tänka på. Allt är försämrat sedan Alliansen kom till makten.

Laxå

”En som vet och provat på”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel