Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt står inte rätt till i ÖSK

Jag minns när John Alvbåge kom till Örebro första gången. Jag skulle göra en grej om och med den nye målvakten inför seriestarten och vi bestämde lunchträff på ett hak vid Järntorget. Han dök upp, och frågade nästan genast om jag verkligen tänkte skriva om bara honom.

Från Västra Frölunda i skymundan på den göteborgska fotbollsscenen var John Alvbåge inte van vid uppmärksamhet. Han vande sig rätt snart, gjorde succé i ÖSK-målet och blev snart nog en stor profil i stan som yvig och rätt vild bloggare med gott och stort hjärta.

Nu lämnar John Alvbåge Örebro för IFK Göteborg för andra gången. Han är inte längre en målvaktstalang med anspråk på landslagsspel. Vet inte om han ens drömmer proffsdrömmen längre.

Förra gången fick John inte stå en enda tävlingsmatch för Blåvitt. Fast bakom Bengt Andersson. Nu ska han slåss med Erik Dahlin och Marcus Sandberg. Dahlin har allsvenskans just nu bästa räddningsprocent, men bara stått elva matcher. Statistiskt är John Alvbåge en halvdan allsvensk keeper i år. Som ledartyp och talesman för den annars så välkammat tystlåtna ÖSK-truppen kommer han antagligen att saknas desto mer.

Alvbåges flytt är bara ytterligare en av en rad saker som säger att allt inte står riktigt rätt till i ÖSK. John har ofta sagt sig älska ÖSK. Så varför stannar han inte? Så mycket bättre betalt, eller så mycket större framgångar lär han väl inte nå i IFK Göteborg?