Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almbymordet överklagas

Den 54-årige man som fälldes för att ha mördat sin bäste kompis har överklagat domen.

Annons

Förra fredagen kom tingsrättens beslut i det uppmärksammade Almbymordet. En 54-årig örebroare dömdes till tolv års fängelse för att i september 2009 ha mördat sin bäste kompis med en kökskniv.

Männen var ensamma i 54-åringens lägenhet när mordet begicks. Exakt vad som utlöste bråket vet ingen, eftersom den dömde säger sig sakna minne från den här kvällen.

Försvaret hävdade att 54-åringen kunde ha handlat i nödvärn. Tingsrätten avfärdade inte den teorin, men menade ändå att 54-åringen dödade sin 62-årige kompis med uppsåt.

När nu domen överklagas lyfter försvarsadvokaten Bo Lindskog fram samma argument som i tingsrätten: Blodfläckar i köket och på de två männen kan tyda på att de låg ner och slogs om kniven. 54-åringen kan ha kämpat för sitt liv med 62-åringen över sig.

Enligt Lindskog har tingsrätten valt att bortse från alternativa händelseförlopp jämfört med det åklagaren påstår. Han saknar också en analys i domen av möjligheten till nödvärnsrätt.