Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almebäck: En dröm slår in

Michael Almebäck hade en lugn dag på jobbet när Örebro SK besegrade Valdres från norska tredjeligan. Desto mer pulshöjande var att han togs ut till sin första tävlingsmatch med A-landslaget.

– Det är någon man verkligen drömt om sedan man var liten, säger ÖSK-mittbacken.

Då har ÖSK spelat färdigt sina matcher under lägret i Turkiet. Det blev storseger med 5–0 mot norska Valdres från den norska tredjeligan och i dag kommer spelarna hem till Sverige igen.

Almebäck fick starta matchen som mittback och erkänner att det var vissa problem med motivationen.

– Vi gick in med rätt inställning men det var svårt när vi märkte att vi var så pass mycket bättre, säger han.

Samma problem lär han knappast ha den 29 mars. Då spelar Sverige nämligen EM-kval mot Moldavien. Och Almebäck är med i truppen, för första gången i tävlingssammanhang.

– Nu känns det som att det är på riktigt och det ska bli jätteroligt, säger Almebäck.

Mellberg avstängdSverige saknar Olof Mellberg (avstängd) och Daniel Majstorovic (skadad) vilket ökar Almebäcks möjligheter att få speltid. Han konkurrerar nu med Jonas Olsson, Andreas Grankvist och Mikael Antonsson men tar själv inte ut något i förskott.

– Jag tror väl att chanserna till spel är hyfsat små. Men jag är nöjd bara att få vara med. Jag har träffat de flesta i landslaget redan och känner att jag har tagit kliv framåt hela tiden, säger han.

Sixten fick tänka omMen i går var det alltså match av en helt annan dignitet. ÖSK skulle först ha spelat mot turkiska Antalyaspor men laget drog sig ur på order från coachen kvällen innan. När det norska tredjedivisionslaget Valdres kastades in som ersättare fick ÖSK-tränaren Sixten Boström tänka om i nya banor för att hålla motivationen uppe bland spelarna. Svaret blev att skicka ut två olika elvor i de båda halvlekarna.

– Visst är det mentalt tufft när man hade ställt in sig på något annat. Men vi gjorde det till en intern match och jag tycket att vi fick ut så mycket vi kunde av den här matchen, säger Boström.

William tvåmålsskyttFörsta halvlek spelade en elva som präglades av rutin. Andra halvlek var det ett betydligt yngre lag som fick chansen (Tommy Wirtanen var den enda som fick spela båda halvlekarna). Och det var ungdomarna som vann den interna kampen.

1–0 i halvtid blev 5–0 när matchen var slut. William Atashkadeh visade att han har lagt alla skadeproblem bakom sig och visade vägen för ”ungdomselvan” med två mål i den andra halvleken. Han ersatte Andreas Haddad i halvtid som även han hade hittat rätt men en fint placerad nick.

– Kul att både Andreas och William får göra mål. Det är alltid bra att få igång anfallarna. Dessutom har Kushtrim Lushtaku kommit bra in i laget, säger Sixten Boström.