Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almebäck i kamp mot klockan

Match mot Gais på måndag och en lättare sträckning eller bristning i baksidan av låret.
Nu tvingas Michael Almebäck - allsvenskans kanske snabbaste spelare - till en kamp mot klockan.
- Han är osäker, konstaterar sjukgymnasten Martin Magnusson.

Det var efter drygt 20 minuter i mötet med AIK på måndagen som Almebäck grimaserade illa och tog sig mot höger baklår. Tio minuter senare lämnade han haltande Råsunda.

På tisdagen undersöktes han i Örebro av ÖSK:s sjukgymnast Martin Magnusson.

- Vi har kikat på det för en liten stund sedan och det är en lättare sträckning eller bristning. Inte så allvarligt som det hade kunnat vara. Det var bra att Micke gick av så tidigt som han gjorde och därmed inte förvärrade skadan.

Kan han spela mot Gais på måndag?

- Han brukar ha bra läkkött men det är lite för tidigt att säga nu. Chansen finns i alla fall. Vi ska göra vad vi kan så får vi se, säger Martin Magnusson.

Hur står det till med Paulinhos fot efter den våldsamma stämplingen?

- Det blev ett fult köttsår och blödde ordentligt ner i skon. Vi har tejpat i stället för att sy men det är ingen allvarlig skada. Vi får väl se om han kan spela mot Forward i morgonsdagens träningsmatch. Det handlar om att klara av smärtan och få ner foten i skon.