Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almebäck om jättemissen

Det hade kunnat bli det perfekta avskedet.
Men Michael Almebäck missade friläget i den 93:e minuten och lämnar istället ÖSK för belgiska Club Brügge med en ny förlust.
- Det var fel gubbe som fick läget, säger Almebäck.

Det återstod bara någon minut på Strandvallen och ÖSK-poäng kändes som en orealistisk midsommarnattsdröm. Då - ett misstag i Mjällby-försvaret och Michael Almebäck, som stannat i anfallet, fick chansen. Men avslutet gick rakt på utmärkte målvakten Mattias Asper och Almebäcks sista ÖSK-match slutade alltså i moll.

- Jag blev chockad över att deras backar missade bollen, jag är inte van vid sådana lägen, säger Almebäck.

"Spöklag"Precis som mittbackskollegan Magnus Wikström har inte Michael Almebäck någon förklaring till varför det ånyo blev förlust mot Mjällby.

- Vi har ju spöklag, Malmö har vi också haft svårt mot. Den första halvleken är katastrofal, men i den andra tar vi över. William (Atashkadeh) har ett bra läge, men får inte in bollen. På träning sätter han tio av tio.

Tungt avsked i svartvitt för Almebäck, som nu byter klubb och miljö. Redan den kommande veckan ska han byta högsäsong i allsvenskan mot försäsong i Belgien.

- Det är bara att åka ner och köra. Jag ska ta för mig och se hur långt det räcker. Självklart siktar jag på att ta en startplats, men det är ju upp till tränaren, säger Almebäck.

Magnus Wikström är full av beundran för sin numera forne mittbackskompanjon, som han kamperat ihop med under två och en halv säsong.

- Bra fotbollsspelare kommer och går, så är det ju. Men det är alltid tråkigt att bli av med en som Michael, som förutom sina spelmässiga egenskaper även är en riktigt bra kille. Men han är väl värd det här. Det har stämt riktigt bra mellan oss när vi har spelat, det har varit en ära att spela med honom, säger Wikström.

"Han är underskattad"Michael Almebäck skiner upp när han hör Wikströms ord.

- Jag kan bara säga att det har varit en ära att spela med honom, vi har kompletterat varandra bra. Han är väldigt underskattad, en riktig ledare på planen. Det har han inte minst visat i och med sina viktiga mål här på slutet, när han har klivit fram. Så det känns tråkigt att inte spela med honom något mer, säger Almebäck.