Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almebäck om stämplingen som gav rött kort: "De vet att jag inte är en ful spelare"

En stämpling sänkte ÖSK i årets sista match.
Michael Almebäcks utvisning blev avgörande när Elfsborg vann med 2–1 hemma på Borås arena.
– Jag tycker att domarna borde ha lite känsla för de vet att jag inte är en ful spelare, säger mittbacken.

ÖSK:s tunga höst avslutades med ännu en förlust. De svartvita avslutade det allsvenska året med en seger på de tio senaste matcherna.

ÖSK stod upp bra i den första halvleken mot Elfsborg men precis före halvtid hettade det till i kylan.

Domare Bojan Pandzic halade upp det röda kortet sedan Michael Almebäck trampat på den liggande elfsborgaren Per Frick efter en luftduell i den 44:e minuten.

– Erik Moberg hoppade upp och jag gick in bakom honom. Han (Frick) låg bakom mig och jag tappade balansen. Jag trampade på honom en gång på bröstet och försökte undvika att trampa ner på honom hårt och då blev det att jag trampade på honom en gång till när jag försökte undvika honom, förklarar en oförstående Almebäck.

– Jag har inte sett reprisen själv men jag skulle aldrig gör något sådant med mening. Jag tycker att domarna borde ha lite känsla för de vet att jag inte är en ful spelare och jag trampade inte hårt på honom någon av gångerna. Tydligen var det assisterande domaren som tog den, inte huvuddomaren.

ÖSK-tränaren Alexander Axen kommenterar utvisningen:

– Jag har sett den i efterhand. Micke ramlar bakåt och sätter i foten i bröstet. Alla vet att han är hård men rättvis. Han har aldrig någonsin gjort en sån här grej. Vi som känner Micke vet ju att det inte är med flit.

Enligt Almebäck själv är det första gången han blivit utvisad i ÖSK-tröjan.

– Senast jag var utvisad var när jag spelade i Brügge, så det var länge sen, säger han.

Med decimerat manskap orkade inte ÖSK stå emot i den andra halvleken. Robert Åhman Persson drogs ner som mittback och gästerna fick mest försvara sig.

Simon Lundevall rullade in 1–0 i 54:e minuten efter att förre ÖSK-spelaren Daniel "DG" Gustavssons framspelning ändrat riktning på ÖSK-backen Daniel Björnquist och gett Lundevall mer eller mindre öppet mål.

2–0 kom i den 69:e minuten, på nick från Issam Jebali.

Nordin Gerzic klippte in 2–1 från 25 meter i den 81:a minuten, efter ett förarbete från inhopparen och allsvenske debutanten Alfred Ajdarevic. Men närmare än så kom aldrig gästerna.

– Vi hade kontroll på matchen fram till utvisningen. När vi hade bollen spelade vi det spel vi är bra på och visade att vi är ett bra lag, till skillnad mot förra matchen (1–5 mot Östersund), säger Almebäck.

ÖSK avslutar serien med en seger på de tio senaste matcherna – vad beror det på?

– Det är inte godkänt. Det är svårt att säga exakt vad det beror på, det går inte att sätta fingret på. Men vi har haft några matcher hemma, framför allt mot Sundsvall och Gefle, där vi haft tvåmålsledningar men tappat i andra halvleken, och det är främst de matcherna som är irriterande och som stör. Om vi vunnit de två matcherna hade vi haft fyra poäng till och det hade även gett en annan boost. När man inte vinner matcher så känner man pressen att vinna. Det är ett mentalt spel också, funderar Almebäck.

Att många spelare har utgående kontrakt är också en bidragande orsak.

– Så klart att sånt påverkar lite, hur mycket är svårt att säga. Sen försvann några spelare i somras, bland andra "DG" (Gustavsson) som var en av de bättre, och det tar lite tid att spela ihop ett bra lag även om det tagit f-ö-r lång tid...

– Vi får bygga vidare på det vi vet att vi kan. Jag tycker att vi visade i första halvleken i dag att vi är ett bra lag, och det vet vi också själva. Det är bara att det inte har stämt till hundra procent i någon match egentligen.

ÖSK slutar på nionde plats i allsvenskan sedan Djurgården gått förbi i sista omgången.

– Så klart att ingen är nöjd med det när vi satte topp-sex som mål. Det ska man inte sticka under stolen med. Sen finns det många anledningar till att vi kommer nia. Vi har inte haft...hur ska förklara det...vi har inte haft det där sista. Alla går hundra procent men ibland blir det svackor, säger Michael Almebäck.