Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Almebäck skyndar långsamt

Allsvenskans snabbaste försvarsspelare har inte fullt så bråttom ut i Europa.
I alla fall om vi ska tro Michael Almebäck själv.

– Jag vill komma utomlands, men inte stressa i väg. Just nu ligger allt fokus på Örebro, säger mittbacken.

Efter Almebäcks hyllade A-landslagsdebut mot Syrien tidigare i vintras har proffsspekulationerna tagit fart på diverse nätsidor.

Det gick så långt att Almebäck själv grep in och tonade ner snacket.

– Fotbollskanalen.se skrev att jag ville komma ut så fort som möjligt men de berättade inte hela historien. Jag ringde faktiskt upp och sa till, säger han.

Men hur resonerar du?– Jag har kontrakt med ÖSK över säsongen 2011 och att bli proffs är inget jag går runt och tänker på. jag vill komma utomlands, men inte stressa i väg. Om jag känner mig mogen och får ett erbjudande redan i sommar så får jag se över det då.

Har du några anbud?– Inte vad jag vet.

Landslagsplatsen har givetvis stärkt självförtroendet.

– Man får en boost, helt klart.

Fotskadan från den uppmärksammade stenmurskrocken i Spanien är nu helt läkt.

– Jag kan gå för fullt hela tiden. Det är inga problem längre.

Almebäck och ÖSK-försvaret var fullt sysselsatt i förra årets match i Malmö som slutade 0–0 efter en ordentlig MFF-anstormning.

– 0–0 var bra om man säger så ...

I hemmamatchen, som slutade 0–3 efter ett hat trick av Daniel Larsson, var både Almebäck och Kim Olsen avstängda.

Mardrömsmotståndare

Malmö är den motståndare som Sixten Boström haft svårast mot under sin tid som ÖSK-tränare. Under Sixtens tid i klubben har det bara blivit en poäng på fyra matcher, och sammanlagda målskillnaden 1–9.

– Jag vet inte hur det varit tidigare år men under min tid har det varit jobbigt. Men det många glömt är att vi spelade jämnt, och stundtals bättre, än Malmö fram till deras 1–0-mål i höstas, konstaterar Sixten Boström.

ÖSK tränade hemma på Berhn arena på måndagsmorgonen och satte sig sedan på bussen ner till Skåne. Eric Bassombeng kände sig yr under första delen av träningen men piggnade till efter lite energidryck.

Sixten Boström satsar på samma trupp som komfortabelt besegrade Åtvidaberg med 2–0 i premiären.