Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alvbåge: "En spelartyp som ÖSK saknat"

Förre ÖSK-målvakten John Alvbåge har en historia med Robert Åhman Persson i danska Viborg.
- En spelartyp som ÖSK saknat, säger John.

Alvbåge, numera målvakt i IFK Göteborg, följer sin gamla klubb med stort intresse. Och John är odelat positiv till ÖSK-värvningen Åhman Persson.

- Är han klar? Vad roligt! "Robban" är en jättebra kille på alla sätt och vis, och en spelartyp som jag tycker att ÖSK saknat lite. Nu vet jag ju inte hur tränarna tänker använda honom, men gissar att en central mittfältsroll är aktuell. Han klarar absolut att ta ett stort defensivt ansvar, kan städa bra där, men har också offensiva kvaliteter. Han är tung och jobbig att möta, säger John, som tror att Åhman Persson kan bli en favorit bland ÖSK-fansen.

- Han köttar på bra, om jag säger så. Spelar med hjärta och fysik. Ingen tekniker direkt, men en riktig lagspelare som alltid ger allt han har. En sån som går först och delar ut en tackling eller två. Och han är säkert riktigt sugen på att visa vad han går för efter att ha nött en del bänk i AIK.

En ledartyp?

- Ja, på så sätt att han gärna visar vägen på planen. Bredvid är han en rätt lugn person.

En spelartyp som ÖSK inte riktigt haft sedan Magnus Kihlberg och Fredrik Nordback slutade?- Det är en bra jämförelse. Men han är fortfarande ganska ung, och man kan kanske inte begära att han ska gå direkt in och ta det ansvar som Kihlberg och Nordback gjorde vid sidan om planen.

Alvbåge och Åhman Persson spelade samtidigt i Viborg 2007, då den senare kom från AIK och spelade 27 matcher för danskarna. Han drog sedan vidare till Malmö FF.

- Det var lite turbulent i Viborg då, minns Alvbåge, som efter sin sejour i Danmark kom tillbaka till ÖSK, innan han på andra försöket tog plats mellan stolparna i Blåvitt.

Han har fortfarande starka band till Närke.

- Jag vill gärna skicka en hälsning till alla svartvita fans, och önska god jul och så. Så ses vi i allsvenskan nästa år, säger Alvbåge.

Hälsningen härmed framförd.