Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alvbåge: "ÖSK är inte bara Nordin" 

I kväll möts två goda vänner på Behrn arena, med samma mål. Att sänka sin gamla klubb.

Men medan ÖSK:s mittfältsstjärna Nordin Gerzic inte har något emot att prata om hur gärna han vill bevisa sig och besegra IFK Göteborg, så är IFK-målvakten John Alvbåge försiktigt artig mot sin gamla klubb.

- ÖSK är ett bra lag, en av de svåraste bortamatcherna i allsvenskan. Det kommer att bli roligt, men jättetufft. För egen del är det alltid roligt att komma tillbaka till Örebro, mitt andra hem så att säga, säger Alvbåge.

John kom till Örebro redan 2003 första gången från Frölunda, som talangfull 20-åring. Han växte snart in i den allsvenska kostymen, och efter två år i Närke lockade IFK Göteborg. Där blev det snålt med speltid, ingen alls bakom Bengt Andersson, och Alvbåge flyttade vidare till danska Viborg.

2008 var ha n tillbaka i Örebro, och blev kvar till och med 2011, då Blåvitt på nytt sökte hans tjänster. Samma år gick Nordin Gerzic till IFK, en av flera kostsamma värvningar klubben gjorde den säsongen.

Men till skillnad från Alvbåge så fann sig Gerzic aldrig riktigt tillrätta i Göteborg. Däremot fördjupades vänskapen spelarna emellan.

- John är en av mina bästa vänner. Självklart vore det fint att få göra ett mål eller två på honom. Jag vill verkligen vinna den här matchen. Jag vill vinna alla matcher, men den här hellre än någon annan, säger Nordin dagen före hemmapremiären.

Alvbåge väljer att tona ned den typen av uppsnack.

-Nordin är en duktig spelare, och det är klart att det finns en historia mellan honom och IFK som media gillar att fokusera på. Det skulle bli stort uppslaget om Nordin skulle göra mål och avgöra mot oss, så det tänker jag försöka förhindra, säger John leende.

Ni vet hur ni ska göra för att inte låta Nordin styra spelet på Behrn arena?-ÖSK har många skickliga spelare, vi kan inte bara hålla koll på en. ÖSK är inte bara Nordin. Men visst, vi tittar förstås på vägar att vinna den här matchen, säger John diplomatiskt.

Det blir det första mötet av tre den här säsongen mellan klubbarna. Liksom ÖSK har IFK gått fram till final i Svenska cupen på försäsongen, via segrar mot Helsingborg och Häcken. En final som ska spelas den 17 maj i Göteborg.

- Det har sett riktigt bra ut på försäsongen, både spel- och resultatmässigt. Och i premiären mot Åtvidaberg lyckades vi vinna med enda målet, trots att spelet inte kuggade i så där jättebra. Men premiärer är ofta på det sättet, och det viktiga är att vi fick med oss tre poäng, säger Alvbåge.

Den förre publikfavoriten på Behrn arena har hunnit bli 32 år. Och inte förekommit i landslagssammanhang på några år. Men den drömmen är inte död för det.

- Så länge jag spelar så kommer jag att göra vad jag kan för att spela tillräckligt bra för att få vara med i landslaget. Men det är klart, sedan Hamrén tog över har det varit glasklart att jag inte varit aktuell. Jag kan inte göra annat åt det än att göra mitt bästa, och spela så bra jag kan i Blåvitt.

Medan Gerzic säger sig riktigt sugen på att näta på Alvbåge, i så fall för första gången, så håller målvakten en mer avspänd min.

- Aha, har han inte gjort nåt på mig? Det håller jag inte reda på. Klart han vill göra mål, och det är väl lika klart att jag inte vill släppa in nåt…

Återstår att se vem som kan lämna planen i kväll med det bredaste leendet.