Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikan åter i Örebro

En nygammal amerikan dök upp i Örebro på onsdagen. Alejandro Bedoyas juniorkompis Nate Weiss ska spela i ÖSK Ungdoms träningsmatch borta mot Eskilstuna city i kväll.

24-årige Weiss har i flera år jagat världen runt för få ett längre proffskontrakt. Redan hösten 2009 skrev NA om honom då han tillbringade tre månader med division 3-fotboll i Adolfsberg. Innan dess hade han då redan hunnit med collegespel i hemlandet och lägre divisioner i Spanien, Irland och Israel. Amerikanen berättade då att han i flera år spelat juniorfotboll med ÖSK:s Alejandro Bedoya.

Efter sin tid i Adolfsberg drog han vidare till lettiska klubben FK Jelgava innan han återvände till Sverige och småländska division 2-klubben Tenhults IF. På tisdagen provspelade han med Sirius i Uppsala i en träningsmatch mot Sven-Göran Erikssons Leicester och dagen efter dök han alltså åter upp i Örebro.

Nate Weiss har spelat både back och mittfältare. Men från ÖSK:s håll är det inget planerat provspel för A-truppen.

– Han har en bekant i Örebro som han hälsar på samtidigt som ÖSK Ungdom hade ont om folk i träningsmatchen borta mot Eskilstuna city. Därför får han hoppa in och spela. Men något mer än inte planerat, säger Arvi Taaler, lagledare i ÖSK.