Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikan kan ersätta Alvbåge

Här är målvakten som kan bli John Alvbåges ersättare i ÖSK.
På måndag kommer amerikanske Josh Wicks, 27, till Örebro för att försöka spela till sig ett kontrakt.
– Hittar vi rätt målvakt kommer vi att agera, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till NA.

ÖSK och John Alvbåge kan snart vara ett avslutat kapitel. Diskussionerna går inte framåt och Lennart Sjögren säger återigen att bägge parter samtidigt ser sig om efter andra lösningar. Den närmaste lösningen för ÖSK kommer från Finland, med USA som hemland. Måndag till torsdag nästa vecka kommer IFK Mariehamns målvakt Josh Wicks till Örebro för att visa upp sig. Målvakten som är född på en amerikansk militärbas i Tyskland 1983.

Stängdes av fem matcherWicks drog stora rubriker i USA för två år sedan när han hoppade med dobbarna på en motståndare. Se incidenten här. Tilltaget gav en fem matcher lång avstängning.

–Vi har följt honom ett tag. Han har gjort väldigt bra i från sig i den finska ligan, säger Lennart Sjögren.

– Josh är en av flera målvakter som vi tittar på. Han ville ut i Europa och lämnade MLS. Den finländska ligan blir bättre och bättre och han har som sagt gjort bra ifrån sig där borta. Det blir intressant att se honom i träning. 

Är han målvakten som ska ersätta Alvbåge?– Vi har fortsatt diskussion även om vi inte kommit till avslut än. Men vi jobbar aktivt på att hitta en ersättare och hittar vi rätt målvakt kommer vi att agera. 

Hur ser ni på andremålvakten Simon Nurme till nästa år?– Vi hoppas få behålla Simon. 

Vad händer med "Crespo" som nyligen provtränade med er?– Vi räknar inte med honom i ÖSK till nästa år. Vi vet inte hur det blir med Andreas Haddad och William Atashkadeh till nästa år. "Crespo" var är bara 18 år och vi söker en lite äldre spelare.

Josh Wicks

Namn: Joshua Myiah Wicks.

Född: 1 november 1983.

Födelsestad: Landstuhl, Tyskland.

Längd: 191 centimeter.

Position: Målvakt.

Nuvarande klubb: IFK Mariehamn.

Tidigare klubbar: Des Moines Menace, Vancouver Whitecaps, Portland Timbers, AFC Leopards, Los Angeles Galaxy, DC United.