Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikan sist ini Örebro Hockey

I dag spikade Örebro Hockey vinterns allsvenska trupp. Sist in: Ryan Gunderson, powerplay-back från AHL.

- Det är ingen hemlighet att vi helst velat ha en svensk spelare på den positionen. Men det finns ingen, och då måste man ta till plan B. Nu hittade vi den här killen, och det känns väldigt bra. Vi har scoutat honom så någa det bara går, säger Örebro Hockeys avgående sportchef Mikael Fahlander.

Gunderson är 24 år, har spelat i EHCL och AHL. Den senare är ligan under NHL, och där har amerikanen den senaste säsongen varit en ledande back offensivt för Houston Aeros.

- Vår tränare Peter Andersson har haft kontakt med Gundersons coach, och fått väldigt bra referenser. Och det är en kille Peter känner sedan sin tid i NHL.

Örebro har letat efter en offensivt stark back en längre tid, och fastnade till sist för Ryan Gunderson. Amerikanen är inte stor, 177 centimeter och 77 kg.

- Men han ska vara väldigt spelskicklig och duktig på skridskorna. Han har nobbat bud från Tyskland och AHL för att han vill komma till Sverige. Och han siktar på elitserien, så vi hoppas få stor nytta av honom, säger Fahlander.

Gunderson kommer till Örebro den 1 augusti, och då är hela truppen på plats.

- Vi har inte haft truppen klar så tidigt under mina år, och inte heller så tidigt på plats. Det känns väldigt bra.