Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Knights värvar landslagsman

Örebro Black Knights bygger nytt efter SM-silversäsongen. Senaste nyförvärvet: En 20-årig landslagsman från en seriekonkurrent.

Annons

Det handlar om Olle Balksäter, 20, som förvisso tillhört division 1-klubben Ystad Rockets men spelat på lån hos superligalaget och Örebro Black Knights-motståndaren Kristianstad Predators den senaste säsongen.

Balksäter är en 180 centimeter lång och 100 kilo tung linebacker och har elva ungdoms- och juniorlandskamper på meritlistan, och har där haft Örebros nye sportchef Mats Hagsten som förbundskapten.

– Olle är en klar förstärkning till en grupp linebackers som ser ut att bli väldigt stark. Han har en härlig personlighet, som jobbar hårt i gymmet, och han är den där typen av spelare som inte missar en träning, säger Hagsten i ett pressmeddelande.

Balksäter har redan varit på plats i Örebro i flera månader, eftersom han sedan i augusti pluggar på Örebro universitet.

– Det passade bra med mina studier och Black Knights är en intressant och bra förening. Dessutom ska det bli väldigt kul att spela med Behrn Arena, som hemmaplan, säger Balksäter i pressmeddelandet.

Champions league-klubben Örebro har sedan tidigare värvat quarterbacken Andrew Shoop, safteyn Mike Hicks och receivern Natti Habte inför 2014.

Mer läsning

Annons