Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chocken: Shoop kan missa resten av säsongen

Andrew Shoop föll ihop och skrek - skadad. Och nu fruktar huvudtränaren Mike Caniglia att quarterbacken inte kommer att kunna spela mer den här säsongen.

Annons

- Han kommer nog att behöva åka hem.

Orden är Mike Caniglias. Som var bedrövad, trots segern mot Uppsala.

Det efter att quarterbacken Andrew Shoop fördes ut från matchen på bår med en axelskada.

- Just nu vet vi inte exakt hur läget är. Men efter att ha sett hans smärtor på plan, hur han landade och situationen som uppstod, så är känns det inte alls bra.

Shoop skjutsades direkt till akuten efter skadan i andra halvlek. I sådana smärtor att han inte gick att undersöka på plats. Eller ens kunde berätta för lagläkaren hur skadan uppkommit eller hur det gjorde ont.

- Han hade så pass ont att han inte gick att undersöka. Det finns ändå misstanke om att det är någon form av ledvridning, säger lagläkaren Lars ryttberg.

Lars Ryttberg menar att en sådan typ av skada tar helt olika tid att läka. Allt ifrån ett par veckor till flera månader. Och även om Shoops det inte var Shoops kastarm som drabbades så spelar det mindre roll, enligt lagläkaren.

- I hockey kan man spela med en sådan skada dagen efter, om det är en ledvridning. Men i amerikansk fotboll är det betydligt mer och hårdare våld.

Står sig diagnosen om befarad ledvridning av den värre sorten missar Shoop hela återstående delen av serien såväl som slutspel och final.

Läs mer om Shoops skada och om matchen i morgondagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som E-tidning här nedanför.

Mer läsning

Annons