Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grus i den elaka maskinen - då hoppas Örebro vinna

Örebro Black Knights har tre raka segrar och går för fyra.
I vägen står Sveriges elakaste maskin – som floppat hårt i indledningen.
– De är mycket bättre än vad tabellen visar, säger Örebros tränare Peter Ericson.

Annons

Black Knights kommer till spel med tre raka vinster i Superserien. Uppumpat självförtroende inför mötet med mesta mästarna Stockholm Mean Machines på Zinkensdamm. Matchen spelas klockan 15.00.

Förra året klädde Mean Machines av Örebro och vann med förkrossande 41–13 på hemmaplan. Men nu är läget annorlunda. Stockholmarna har fyra raka förluster och ligger sist i serien.

– De är mycket bättre än tabellen visar och de har haft en del otur hittills. Man ska till exempel ha klart för sig att de bara förlorade med två poäng mot Carlstad – ett möte som vi förlorade med fyra poäng, säger Peter Ericson i ett pressmeddelande.

Annorlunda offenseTraditionellt är Stockholm ett lag som anfaller med bra springspel, bakom en av Sveriges bästa offensiva linjer. Men i år har lagets offense sett lite annorlunda ut. Man har valt att lägga mer vikt vid passningsspelet och quarterbacken Jacob Caron har bitvis varit mycket bra.

Kellgren spelklar igenHelgens match är den sjätte matchen på lika många veckor, men Örebro-truppen är ändå relativt frisk. Offensiva linjemannen P-O Olsson, som skadade sig i förra helgens match, är tveksam till spel, och defensiva linjemannen Fredric Landerstedt är långtidsskadad och spelar inte. Johan Ivarsson, som varit skadad hela säsongen, är nu igång och tränar men är tveksam till spel. Däremot är Niklas Kellgren, som också linkade av förra veckan, spelklar.

Klicka här för direktrapport på Twitter.

Mer läsning

Annons