Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny huvudtränare i Black Knights

Nu har Örebro Black Knights utsett Jim Wards efterträdare.
Här är mannen som ska coacha laget säsongen 2014.

Annons

Mike Caniglia presenterades under onsdagen som ny huvudtränare för SM-tvåan Black Knights. Den 56-årige amerikanen har en gedigen bakgrund som coach på collegenivå.

– Det här är en fantastisk möjlighet att få vara en del av en väldigt intressant organisation. Jag har coachat för en rad olika collegelag i min karriär, och det är verkligen en spännande utmaning att nu ta sig an rollen som headcoach för Örebro Black Knights, säger han till klubbens hemsida.

Jim Ward, som ledde klubben till SM-final den gångna säsongen, fick inte förlängt kontrakt och lämnade efter bara ett år.

En nyckel i rekryteringsarbetet när Wards efterträdare skulle utses var allroundkunnande och Caniglia kommer få ett övergripande ansvar. Han har tidigare jobbat både som coach och så kallad athletic director.

– Vi vill arbeta långsiktigt och då duger det inte att anställa en offensiv koordinator. Vi tror att Mike erbjuder en bra helhetslösning och det kommer inte bara vara hans uppgift att vara headcoach för vårt elitlag, utan han kommer också utbilda coacher i hela organisationen, säger sportchefen Mats Hagsten.

Närmast kommer Caniglia från ett uppdrag som assisterande headcoach på Dakota State University.

Mer läsning

Annons