Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyprofilen rasar mot Black Knights

Hockeystjärnan Sanny Lindström, Färjestad, kritiserar Örebro Black Knights beslut att låta James Vercammen spela mot Tyresö.
”Denna så kallade läkare borde bli av med sin licens", skriver Lindström på twitter.

Annons

Som NA tidigare kunnat berätta anses Black Knights James Vercammen vara spelklar till bortamatchen mot Tyresö Royal Crowns på söndag. Det bekräftar klubben i dag på sin hemsida. Det trots att han knockats medvetslös i hemmamatchen mot Carlstad i lördags. Black Knights beslut att låta hävda Vercammen som spelklar möts nu av kritik från flera håll.

Hockeyprofilen Sanny Lindström, som i oktober 2012 råkade ut för en svår hjärnskakning i en Euro Trophy-match mot Jokerit, är en av de som reagerat. Han skriver på sin twitter: ”Jag blir förbannad och uppgiven. Ren J*vla okunskap” och: ”Denna så kallade läkare borde bli av med sin licens” följt av en länk till det meddelande där klubben låter meddela Vercammens hälsotillstånd.

Klubben skriver på sin hemsida att den läkare som fanns på plats vid olyckstillfället inte kunde konstatera att Vercammen drabbats av någon allvarlig huvudskada. Föreningen har haft fortsatt kontakt med läkare sedan händelsen.

Henrik Sjöstrand, medieansvarig i Black Knights, menar dock att beslutet är taget utefter läkares inrådan.

– Klubbens hållning är att vi litar på läkarens bedömning. Sedan får man förstå åsikterna.

Läkaren har diagnostiserat Vercammen med en lättare kontusion, något som i det specifika fallet avser en skada som uppstått från våld mot huvudet. Klubben har på grund av detta även varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen.

– Det är en halv andra åsikt, men den måste vi lita på. Och det vi får höra, även där, är att vi måste lita på läkarens bedömning, säger Sjöstrand.

Uppföljningar kommer att göras varje dag fram till matchen på söndag.

– Matchläkaren har konstaterat att James inte visat några symptom på hjärnskakning.

Mer läsning

Annons