Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Serben lämnar Knights

Marko Nesovic lämnar Örebro Black Knights. Det bekräftar nu klubben.

Annons

Den 29:e årige serben som bara spelat en match i Örebro Black Knights den här säsongen, premiärförlusten borta mot Uppsala, bryter med klubben.

Anledningerna är flera.

Framför

allt är det byråkratiska regler som omöjliggör en fortsatt medverkan för Nesovic som anslöt till Knights inför säsongen 2013.

- Marko har sökt permanent arbetstillstånd i Sverige, vilket har en handläggningstid på 16-18 månader. Fram till beslut är taget får han inte jobba. Det har gjort att han inte haft några pengar att röra sig med. Eftersom han dessutom flyttat till Uppsala har han inte haft de ekonomiska möjligheterna att kunna äta, träna och resa så som det ställs krav på, säger Knights vice ordföranden Micael Jönsson.

Den offensive linjemannen får under ansökningshandläggningen begränsad möjlighet att arbeta i Sverige.

- Pojken hade ett jobb. Men det var inte utlyst inom EU i tio dagar, enligt reglerna, säger Jönsson.

Nesovic kommer därför att avbryta sin ansökan och återvända hem till Serbien i början på augusti.

- Det är en kombination av olyckligt svenskt byråkratiskt krångel samtidigt som han inte mått bra över situationen, säger Jönsson.

Nesovic

som bara spelat den första matchen, men därefter inte tränat med klubben, kommer därför inte att spela något mer i Knights-tröjan.

- Det är ytterst osannolikt, säger Jönsson och fortsätter:

- Han är inte sparkad och det är inte det att vi inte vill ha honom. Men det är en frustrerande situation där vi inte får betala honom för de utgifter han har och han själv inte får skaffa sig de medel som behövs. Det blir ohållbart, säger Jönsson.

Några nyförvärv för att ersätta serben som skulle gjort sin tredje säsong i klubben finns det inga planer på.

- Eftersom han varken tränat eller spelat med oss så har vi mer eller mindre tvingats till alternativa lösningar som fungerat bra, säger Jönsson.

Superserien har just nu sommaruppehåll. Nästa match för Black Knights är borta mot de två tidigare säsongernas semifinalmotståndare Tyresö Royal Crowns den första augusti.

Mer läsning

Annons