Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reste 1400 mil - för en träning

Örebros nye quarterback Grant Welp reste 700 mil – men åkte hem efter tolv timmar.Reglerna tvingade amerikanen att träffa nya lagkompisarna före seriestart.- Det var ingen drömhelg precis, säger Micael Jönsson, vice ordförande i Black Knights.

Annons

Var du och reste långt i helgen?

Du lär knappast kunna mäta dig med Örebro Black Knights nye quarterback Grant Welp.

Amerikanen flög från Indianapolis i USA natten mot lördag svensk tid, mellanlandade i London, flög vidare till Arlanda och skjutsades i bil till Ekängs IP i Örebro. Efter 17 timmars resa deltog han direkt i sin första träning med nya lagkompisarna i Black Knights, och ställde upp på en webb-tv-intervju med NA.

Men redan 06.30 i söndags morse satt Welp på planet hem igen och flög de 700 milen till Indianapolis.

Totalt reste nyförvärvet alltså 1400 mil – för en enda träning.

- Han har två veckor kvar i skolan, och åkte hem för att göra klart studierna. Han kommer tillbaka snart, säger Black Knights Micael Jönsson.

Anledningen till Welps, något tveksamma, helgnöje att flyga två gånger över Atlanten med tolv timmars mellanrum finns i Superseriens regelbok. Quarterbacken var tvungen att träffa sitt nya lag före seriestarten för att bli spelklar till premiären.

Black Knights spelar inte första matchen förrän 17 maj – men då serien drar igång redan till helgen hade klubben inget annat val än att sätta Welp på flyget.

- Om han inte kommit hit hade han hamnat i karantän i två veckor och inte fått vara med i början. Det är inte aktuellt för oss att ta hit en proffs-quarterback som sedan missar två av våra tio matcher i serien, säger Jönsson.

Vad tycker du om reglerna?

- Det vore väl bra om reglerna sett annorlunda ut. Vi hade hoppats att det räckte att vi tog hit honom före vår premiär men det var före seriestart som gällde. Det var viktigt att han kom.

Vad kostade resan?

- Det är väl som en vanlig flygbiljett. 8 000-9 000 kronor.

Jönsson har inte pratat med Grant Welp efter amerikanens galna resa.

- Han är nog bra vimsig i skallen nu (skratt). Det är ingen drömhelg precis.

Grant Welp gör resan Indianapolis-Örebro om två veckor igen. Då stannar han säsongen ut.

- Han har avtal till september, säger Micael Jönsson.

Mer läsning

Annons