Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Än har inte Dan-Åke Moberg gett upp hoppet om John Nordlander gymnasiet

Annons

Svar till Leif Lindgren (NA 28/3).

Tyvärr har Leif Lindström deltagit i att försöka utveckla gymnasieskolan i Kumla men om hans medverkan försämrade för skolan eller inte får han fundera på i sin egen värld. Men för oss i fullmäktige var beslutet att ha ett eget gymnasium inte svårt att ta och min egen uppfattning är att beslutet var riktigt. Det var lärare där som gjorde ett fantastiskt arbete med de elever som då gick på skolan och så är det fortfarande.

Skolan har ju haft en yrkesinriktning från början vilket har betytt att det inte alltid var de med bäst betyg som sökte. Men skolans verksamhet har varit bra för de elever som gått där och många av eleverna har gått direkt till ett arbete när skolgången varit färdig. För mig har John Nordlander Gymnasiet varit ett bra komplement till Alléskolan i Hallsberg och de olika gymnasierna i Örebro.

Jag tycker fortfarande att skolan har sitt berättigande i ett samhälle som hela tiden blir hårdare och hårdare vid de större skolorna. Dessutom hoppas jag att den utredning som ska göras ger skolan och dess intentioner en rejäl chans. Alltså jag ångrar inte att fullmäktige beslutade om egen gymnasieskola men jag ångrar djupt att jag lät mig övertalas att anställa Leif Lindström i kommunen. Det blev också en väckarklocka att aldrig låta sig övertalas i personärenden.

Dan-Åke Moberg

Kumla

►Läs också:

[+] Efter extrainsatta mötet: Enigt beslut om antagningsstopp till Kumlas gymnasium

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel