Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Än syns inte fördelarna med omorganisationen i Kumlas omsorg

Några veckor har nu hunnit gå sen omorganisationen. Har man märkt de positiva förändringar som sägs ha skett? Svaret är nej.

Det var många löften som utfästes inför förändringen. Bland annat att kontinuiteten skulle bli bättre, alltså att det inte skulle bli mycket spring och att personal inte skulle flyttas runt i olika grupper – man skulle alltså få stanna kvar i sin. Områdesfördelningen lovades bli bättre, att man inte skulle behöva vara som en jojo mellan vårdtagarna. Blev det så? Svaret är nej.

Så vad är det som har hänt undrar ni kanske? Redan första dagen av den så kallade genomtänkta omorganisationen så flyttades personal runt i olika grupper och det sker i princip dagligen. Borde man inte minimera på allt spring med tanke på hur fort covid-19 sprider sig just nu?

Områdesfördelningen är fortfarande densamma som innan, man ska vara överallt och ingenstans på dagarnas planering. Kontinuiteten hos vårdtagare tänker man inte på då.

Sjukskrivningarna har ökat något enormt sen det trädde i kraft. Personal är enormt stressade vilket påverkar ens mående och en av anledningarna till att man sjukskriver sig. Listan kan bli lång.

Nu i denna stressiga miljö så har man kanske inte ens möjligheten till att få semester från detta kaos. Vart får man återhämtningen? Måste man behöva vara sjukskriven för att kunna få återhämtning? Det är inte okej.

Detta som skulle bli till något positivt som det lovades så starkt har ingen av oss fått sett röken utav.

”Personal i Kumla kommun”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel