Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Ceder (S) fick flest personröster

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Inga förändringar sker efter valnattens preliminära valresultat när nu länsstyrelsen sluträknat rösterna i Lindesbergs kommunval. Flest personröster av väljarna fick Anders Ceder (S).

Nu har länsstyrelsen räknat klart rösterna till valet till Lindesbergs kommunfullmäktige. Inga förändringar i mandatfördelningen till partierna sker som sagt jämfört med det preliminära valresultat som meddelades på valnatten.

Några förändringar sker dock i vissa partilistor efter att väljarnas möjlighet att kryssa en favoritkandidat har räknats.

Följande politiker har personröstats in i kommunfullmäktige:

I Moderaterna behåller Pär-Ove Lindqvist sin förstaplats på listan med 241 personröster.

I Centerpartiet behåller Jonas Kleber sin förstaplats på listan med 238 personröster.

I Socialdemokraterna tar Anders Ceder plats 1 från sin plats 2 på listan med 349 personröster.

I Sverigedemokraterna kliver Per Söderlund upp från plats 3 till plats 1 på listan med 280 personröster. Virosa Viberg tar då plats 2 på listan med 195 personröster.

För att personröstas in i kommunfullmäktige gäller följande: att kandidaten får minst 5 procent i personröster av sitt partis sammanlagda röster i valkretsen och att kandidaten får minst 50 personröster.

Mandatfördelningen i Lindesbergs kommunfullmäktige

Moderaterna: 7.

Centern: 6.

Folkpartiet: 1.

Kristdemokraterna: 1.

Socialdemokraterna: 18.

Vänsterpartiet: 2.

Miljöpartiet: 2.

Sverigedemokraterna: 8.

Totalt antal mandat att fördela: 45.