Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Nilsson: NA + Facebook = 40 000 vänner

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Vilken dag som helst har NA 40 000 vänner på Facebook. Det är en magisk gräns att passera och det är samtidigt en extremt hög siffra i jämförelse med andra mediehus i NA:s storlek. Det här innebär givetvis att våra nyheter får ännu större spridning än tidigare. Men framförallt är det ett betyg på att människor gärna vill ta del av våra nyheter. De vill veta när något stort har hänt i deras närhet och vill ha det i sitt flöde på sociala medier. I telefonen, läsplattan eller i datorn. Vi tackar givetvis för förtroendet att vi betyder så mycket för så många.

I en tid när vissa ifrågasätter journalistiken och det talas om en annalkande papperstidningsdöd är det ett styrkebesked att kunna visa att NA:s publik växer. Papperstidningen läses av 95 000 läsare varje dag och tillsammans med våra digitala kanaler når vi 262 000 människor varje vecka. Då har vi inte räknat in nettotillskottet av alla som vi når via sociala medier. NA finns ju både på Facebook, Twitter och Instagram. Med andra ord har vi aldrig tidigare nått så många med vårt innehåll.

Våra artiklar, filmer och bilder visades drygt 429 000 gånger på na.se bara det första dygnet.

När det händer större händelser i Örebro län söker människor information hos NA. Så var det även förra veckan när moskébranden inträffade i Örebro. NA var först att berätta om branden och under natten, morgonen och de följande dygnen gjordes massor av uppföljningar på händelsen. Våra artiklar, filmer och bilder visades drygt 429 000 gånger på na.se bara det första dygnet.

Moskébranden är en av de största nyhetshändelserna i Örebro på senare år. Alla stora medier i Sverige rapporterade om branden och den publicerades även i utländska medier. En djupt tragisk händelse som vi aldrig trodde vi skulle få uppleva i Örebro. Våra medarbetare vittnar om att det ändå mitt i all bedrövelse fanns mycket kärlek och gemenskap på plats i Vivalla. Det värmer.

Att det finns ett engagemang för NA fick vi uppleva i veckan på vår läsarturné runt om i länet. I måndags fanns vi på plats i regnet på Grythyttans marknad. Blöta men ändå glada mötte vi läsare som gav oss bra tips och nyttiga synpunkter på våra medier. Dagen därpå var vi i Hallsberg och Kumla.

På frågan vilken nyhet som han minns bäst under de 59 åren så svarar Sven snabbt och bestämt; översvämningarna i Hallsberg 2015.

En av många läsare som jag mötte i Hallsberg är före detta tågklareraren Sven Cronvall. Han har läst NA i 59 år och kan inte tänka sig en morgon utan te och tidningen. Sportsidorna är viktigast men därefter läser han de lokala nyheterna, det som hänt i länet och till sist inrikes- och utrikesnyheterna. På frågan vilken nyhet som han minns bäst under de 59 åren så svarar Sven snabbt och bestämt; översvämningarna i Hallsberg 2015.

NA fortsätter att resa runt i länet. Nästa torsdag besöker vi Kopparberg, Lindesberg och Nora. Men först kommer vi att finnas på plats på seniormässan idag, lördag i Conventum i Örebro. Besök oss gärna och tipsa oss om nyheter. Vi vill också veta vad du tycker om vårt innehåll.